logo
Imprimir
01-07-2022 | 14:59hs
•ALT EMPORDà

Hissades les banderes de les certificacions de la platja d’Empuriabrava

La Bandera Blava és un distintiu de qualitat de platges i ports

Aquest matí s'ha hissat la Bandera Blava; la bandera ISO 14001:2015, distintiu internacional a nivell ambiental; l'EMAS, distintiu europeu d’excel·lència a nivell ambiental; la “Q” de qualitat turística; i la bandera del Club de les Badies Més Belles del Món. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Salvi Güell, regidores i regidors de l’ajuntament i representants dels serveis que treballen per aconseguir aquestes certificacions ambientals i turístiques.

La Bandera Blava és un distintiu de qualitat de platges i ports. La bandera premia el compliment d’uns estàndards de condicions higièniques, sanitàries, de seguretat, accessibilitat, informació, salvament i socorrisme. La Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) presideix cada any el jurat internacional que concedeix la Bandera Blava i l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC-FEE) són les encarregades d’atorgar-les a Espanya.

Pel que fa a l’ISO 14001, l’EMAS i la “Q” de qualitat turística són  certificacions basades en una estricta normativa a nivell ambiental. Aquestes banderes requereixen d’una auditoria anual, en la qual hi intervenen diferents agents. A més, afecten tots els àmbits de la platja: neteja, accessos, serveis de restauració i oci, informació, salvament i socorrisme, compliment legal, entre d’altres.

Per últim, la bandera del Club de les Badies Mes Belles del Món, club del que forma part el nostre municipi juntament amb l’Escala-Empúries, Sant Pere Pescador i Roses. El segell de Badia més bella del món no distingeix únicament un paisatge o una imatge de postal, sinó un conjunt de criteris que van des de la preservació dels espais naturals fins al dinamisme cultural, passant per la gastronomia, el patrimoni local i les polítiques de sostenibilitat que s’hi desenvolupen.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/178380_hi-ade-le-bandere-dele-certificacion-delaplatjadempuriabrava-1.htm