logo
Imprimir
03-07-2022 | 18:43hs
•ALT EMPORDà

Rebuig i clams en la visita de la princesa Elionor a Figueres

Desenes de persones han rebut la princesa de Girona en la que ha estat la seva primera visita a la província de Girona

Amb motiu de l’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona 2022, acte que tindrà lloc demà dilluns, la princesa Elionor ha visitat avui Figueres, un esdeveniment que ha generat reaccions dispars a la capital alt-empordanesa entre monàrquics i antimonàrquics. La princesa de Girona, que ha estat acompanyada per la seva germana, la infanta Sofia, ha mantingut a les cinc de la tarda una sessió de treball sobre els nous programes de la Fundació  i una trobada amb joves participants, mentre que a les sis ha visitat el Museu Dalí. 

És precisament als voltants de l’equipament cultural on la rebien desenes de persones. D’una banda, els clams favorables d’un grup de persones convocat per Convivència Cívica Catalana, que han rebut la protagonista amb una pancarta on es podia llegir ‘Elionor, el nostre futur’. De l’altra, desenes de persones agrupades per entitats com l’ANC, Òmnium i els comitès locals de CDR i el Consell per la República l’han escridassat i han mostrat símbols contra la corona. En el transcurs d’aquesta mobilització antimonàrquica, els Mossos d’Esquadra han anat desplaçant els manifestants cada cop més lluny del museu. 

Juntament amb les dues germanes, han acudit a la visita d’avui la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría; la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el president de la Fundació Princesa de Girona, Francisco Belil; el president de la Fundació Gal·la Salvador Dalí, Jordi Mercader, i el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas. Qui no hi ha estat present ha estat l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que ha rebutjat la visita mitjançant un tuit: “A mi no em representen”. 

Demà dilluns la princesa participarà, a Barcelona, en una llarga agenda d’actes que culminarà amb la cerimònia d’entrega de premis de la Fundació, un acte on assistirà, com avui, acompanyada pels seus pares, els reis Felip VI i Letizia, i la seva germana, la infanta Sofia. 
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/178518_rebuigiclam-enlavi-itadelaprince-aelionorafiguere--1.htm