logo
Imprimir
06-07-2022 | 16:25hs
•PLA DE L'ESTANY

Les dades policials a Banyoles se situen en valors d’anys anteriors

Després de la detenció d’un delinqüent reincident, les xifres han tornat als valors dels anys previs a la pandèmia

Les dades policials a Banyoles se situen en valors similars a les dels anys anteriors. Així ho ha explicat aquest migdia l’alcalde Miquel Noguer que ha destacat que les dades han tornat a les xifres dels anys previs a la pandèmia després de la detenció d’un delinqüent reincident que havia causat nombrosos robatoris a interior de vehicles.

L’alcalde Miquel Noguer, acompanyat de representants de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra i del regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Costabella, ha fet balanç aquest migdia de les dades policials registrades a Banyoles. La roda de premsa s’ha fet després que la setmana passada se celebrés una reunió de coordinació entre els diferents cossos policials per seguir l’evolució del número de delictes a la ciutat.

Miquel Noguer ha destacat que, segons les dades recollides pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, l’augment del 158% de delictes registrat durant el primer trimestre de l’any es deu a “un fet extraordinari” provocat principalment per un sol individu. “Des que aquesta persona va ser detinguda el número de delictes ha baixat de manera significativa”, ha afegit Miquel Noguer.
 

En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que “les dades actuals són similars a les d’altres poblacions similars a Banyoles i ha afegit que tot i que això no vol dir que estiguem contents perquè vol dir que passen coses i voldríem que no en passessin.

Les dades aportades pels cossos policials constaten que, amb l’excepció dels darrers dos anys que han estat marcats per la pandèmia, de l’1 de juny de 2018 al 31 de maig de 2019 es van produir 828 fets delictius, mentre que de l’1 de juny de 2021 al 31 de maig de 2022 se’n van produir 1.148. Pel que fa als robatoris a interior de vehicle, en el període 2018-2019 se’n van registrar 30, mentre que en el mateix període de 2021-2022 se n’han denunciat 193.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/178740_le-dade-policial-abanyole-e-ituenenvalor-dany-anterior--1.htm