logo
Imprimir
11-07-2022 | 10:31hs
•ALT EMPORDà

El Festival 'ISTIU' de Castelló d'Empúries i Empuriabrava tanca la segona edició amb 3.786 espectadors

El festival de Castelló d'Empúries ha registrat una ocupació mitjana del 79% i ha penjat el cartell d'entrades exhaurides a diversos concerts, com Mishima, Ferran Palau o El Pot Petit

El concert d'Albert Guinovart va tancar anit la segona edició del Festival ISTIU de Castelló d'Empúries i Empuriabrava que s'ha celebrat des de dilluns passat. Impulsat per l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, el nou festival de música ha programat una quinzena de concerts en espais amb encant que han registrat una ocupació mitjana del 78,94%, amb diversos concerts que han penjat el cartell d'entrades exhaurides com els de Mishima, Ferran Palau o El Pot Petit. En total, 3.786 espectadors han gaudit de les actuacions celebrades. Aquesta xifra representa un increment del 58% respecte a la primera edició celebrada l'any passat que es va tancar amb 2.387 espectadors.

El festival ha consolidat en aquesta segona edició la seva proposta multiformat amb una programació de qualitat i variada que té lloc a alguns dels espais més bonics del centre històric i d'Empuriabrava. Cal destacar especialment les actuacions de petit format al Convent de Santa Clara amb Delafé o Ferran Palau que han actuat per a poc més d'un centenar de persones en una proposta íntima que situa l'espectador a tocar dels artistes. O les actuacions de mitjà format de bandes excepcionals com Mishima o Obeses al Pati del Palau dels Comtes que són un privilegi per escoltar el directe d'aquestes formacions en unes condicions idònies i en un espai de gran bellesa.

El festival també ha ofert espectacles exclusius com el concert d'Albert Guinovart amb la col·laboració d'altres artistes com Miquel Cobos o Elena Gadel, o experiències úniques com ballar a la platja al rimte d'El Pony Pisador o allargar la nit a l'Hort del Convent de Santa Clara amb la sessió de DJ de Miqui Puig. L'ISTIU ha mantingut alhora la seva aposta d'oferir propostes locals amb la torre del Club Nàutic d'Empuriabrava com a teló de fons. I ha programat també un concert de gran format amb l'actuació d'El Pot Petit que va reunir prop de 1.500 espectadors al Trabuc.

El públic local, el més majoritari

El festival ha atret públic de 224 poblacions diferents, principalment de l'Alt Empordà i de les comarques gironines però també de moltes ciutats de la demarcació de Barcelona i de la Catalunya Nord. Concretament, tres de cada quatre espectadors, el 73%, eren veïns de poblacions gironines, mentre que el 25% del públic provenia de municipis barcelonins. El 2% restant corresponen a habitants de Tarragona, Lleida, la Catalunya Nord i altres ciutats de l'Estat espanyol.

Els habitants de l'Alt Empordà són els espectadors més majoritaris amb el 56,42%. Els veïns de Castelló d'Empúries i Empuriabrava són els més nombrosos, amb el 23,33% del total, un de cada quatre. Les altres ciutats empordaneses que més públic aporten són Figueres (10,42%), Roses (4,25%), Vilafant (1,51%) o Llançà (1,25%).

Les ciutats gironines que aporten més espectadors són Girona (4,83%), Olot (1,92%) i Banyoles (1,58%). De les comarques barcelonines, la majoria del públic provenia de la ciutat de Barcelona (8,11%), però també de Vic (1,42%) o Terrassa (1,12%).

L'organització del Festival ISTIU fa una valoració molt positiva d'aquesta segona edició, ja que s'han assolit els objectius plantejats. Entre altres fites, s'ha incrementat el nombre d'espectadors i el nivell d'ocupació respecte a la primera edició, consolidant la proposta cultural del festival. Així mateix, s'ha aconseguit oferir als veïns de Castelló d'Empúries i d'Empuriabrava i d'altres poblacions catalanes propostes musicals singulars i de gran qualitat; fer valdre diversos espais de la població amb encant; projectar la població com un espai de dinamització cultural i generar impacte econòmic als establiments de la localitat.
L'alcalde de la localitat, Salvi Güell, ha destacat el bon funcionament d'aquesta segona edició i ha remarcat la consolidació de la proposta cultural en els seus dos primers anys de vida. "Aquesta segona edició ha confirmat la idoneïtat del format i de la proposta que atreu molta gent de prop i de lluny. Lluny de triomfalismes, hem de continuar treballant amb rigor perquè l'objectiu final és consolidar l'ISTIU com un festival de música de referència a les comarques gironines", ha explicat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/179158_elfe-tivali-tiudeca-tellodempurie-iempuriabravatancala-egonaedicioamb3786e-pectador--2.htm