logo
Imprimir
15-07-2022 | 14:47hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament substitueix dos trams de vorera de la Pujada de les Pedreres per millorar-ne l’adherència

També s’ha renovat un tram de la xarxa d’enllumenat al barri de la Font de la Pólvora

L’Ajuntament de Girona ha iniciat les obres de substitució de dos trams de vorera de la Pujada de les Pedreres per millorar-ne l’adherència i fer-la accessible per a les persones invidents. L’actuació consisteix en canviar el paviment de graveta per paviment de botons, una superfície amb una textura particular que evita relliscades i que permet alertar a les persones amb dificultats visuals que es troben al límit d’una zona. Es tracta d’una actuació feta en el marc dels pressupostos participats del barri del 2019.

De moment, s’està treballant en el tram que va del carrer del Regiment de Baza al carrer del Terç de Miquelets. Un cop finalitzin les obres en aquesta secció, s’actuarà en el tram entre els carrers de R. Ferràndiz i M. Bellés i el de les Berates. Durant les tasques d’enderroc no es tallarà el trànsit però es reduirà un dels carrils de circulació, donant pas alternatiu als vehicles. Per als vianants hi ha un desviament habilitat, de manera que es puguin esquivar els trams de vorera tallats. Les obres estan adjudicades a l’empresa Acota Construccions per un import de 24.990,34 euro  (IVA inclòs) i el termini d’execució és d’un mes.

D’altra banda, el consistori ha renovat un tram de la xarxa d’enllumenat al barri de la Font de la Pólvora. Concretament, s’ha establert un nou traçat als carrers de la Mimosa i del Roure amb el soterrament d’una de les línies elèctriques. Així mateix, s’ha aprofitat per instal·lar columnes i lluminàries noves. Aquesta actuació s’ha adjudicat també a Acota Construccions per un import de 34.983,05 euros (IVA inclòs) i el preu de subministrament dels nous elements d’enllumenat ha estat de gairebé 15.000 euros.

“Aquestes són dues obres que milloren directament la via pública i que beneficien la ciutadania, en la línia de les diverses actuacions que tirem endavant perquè els carrers siguin més segurs i més pensats per a les necessitats de la gent que va a peu. A més, en el cas de Font de la Pólvora, aprofitem el soterrament per millorar les condicions de les lluminàries de l’espai afectat per l’obra”, ha destacat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/179591_lajuntament-ub-titueixdo-tram-devoreradelapujadadele-pedrere-permillorar-neladherencia-1.htm