logo
Imprimir
20-07-2022 | 16:13hs
•LA SELVA

Acord per a vigilar els accessos i les cales i platges de Tossa

L'objectiu és evitar que s'hi faci foc en un estiu tan calurós

L'Ajuntament de Tossa ha arribat a un acord de col·laboració amb l'Agrupació de Defensa Forestal de Lloret per a realitzar serveis de vigilància a les zones d'accessos a les cales i platges del terme, des de Cala Morisca a Cala Futadera.

El servei s'iniciarà els divendres i dissabtes a les 18:30h. i es portarà a terme fins a les 23:00h, amb l'objectiu de conscienciar a les persones que transiten per aquestes zones que no es pot fer foc de cap mena, ni a la sorra ni tampoc del tipus "fogonet" excursionista per escalfar petits estris. Aquest servei es portarà a terme fins a l'11 de setembre amb la possibilitat d'ampliar fins a octubre.

La iniciativa neix a partir que l'ajuntament hagi detectat l'increment d'excursionistes i visitants del camí de ronda a cales i platges, i que, a causa de les onades de calor i les nits tropicals, cada vegada hi estiguin més estona o es retirin més tard d'aquests espais.

Aquest element de reforç de vigilància és clau per conscienciar a les persones de com cal respectar i cuidar aquest entorn privilegiat. Cal recordar que l'ajuntament ja fa una acció de neteja especial durant l'estiu retirant escombraries de totes aquestes cales i paratges. Aquest servei, degut a la dificultat d'accés, es fa molts dies per mar amb una embarcació.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/179896_acordperavigilarel-acce-o-ile-cale-iplatge-deto-a-1.htm