logo
Imprimir
24-07-2022 | 21:35hs
•POLíTICA

Esquerra Blanes concedeix el V Guardó republicà Bru Centrich a l’Associació Recvll de Blanes

L'acte d'entrega del guardó tindrà lloc el proper diumenge 24 de juliol a les 12 del migdia davant de la Casa del Poble de Blanes

ERC Blanes guardona l'entitat Recvll de Blanes amb el premi republicà Bru Centrich. Fundada l'any 1920, l'associació s'encarrega de promoure i divulgar la cultura i la llengua catalana a través de la publicació mensual de la revista Recvll i de l'organització dels Premis Literaris Recvll que han estat, i són encara, un referent en el panorama cultural del país. L'any 2020, l'associació va ser guardonada amb la Creus de Sant Jordi pel centenari de la revista i la creació dels premis literaris.

La presidenta de la secció local d'ERC de Blanes, Olga López, s'ha mostrat contenta del reconeixement: "estem molt entusiasmats de poder reconèixer tota la feina i l'esforç que fan les entitats dins la nostra estimada ciutat. Els valors, la cultura i la tradició republicana és la clau de l'èxit per poder viure amb tranquil·litat, pau i harmonia".

Aquests guardons van néixer el 2017 amb la voluntat de retre homenatge i reconeixement a les persones físiques o jurídiques (entitats, associacions, ONG...) que hagin excel·lit en republicanisme (atenció al bé comú, a la col·lectivitat, a la societat i a les tradicions del territori). L'any 2018 va distingir la Fundació Aspronis i l'Associació Catalana pels Drets Civils. El 2019 el distingit va ser el pintor Quim Serrano i el 2021 l'esbart Joaquim Ruyra.

El nom dels guardons està dedicat a Bru Centrich i Nualart (Blanes, 1889-1981) que ha sigut un dels referents de la política blanenca. Centrich va ser alcalde de la ciutat en la dècada dels anys trenta del segle passat, primer formant part del Partit Radical durant la Segona República i després a les files republicanes, en plena Guerra Civil.

L'acte d'entrega del guardó tindrà lloc el proper diumenge 24 de juliol a les 12 del migdia davant de la Casa del Poble de Blanes.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/180100_e-querrablane-concedeixelvguardorepublicabrucentrichala-ociaciorecvlldeblane--2.htm