logo
Imprimir
24-07-2022 | 13:41hs
•POLíTICA

L’Associació Recvll de Blanes recull el guardó Bru Centrich

El reconeixement l’ha lliurat Esquerra Blanes a la Casa del Poble de Blanes i ha servit per reivindicar la llengua catalana

Una quarantena de persones han assistit aquest migdia al lliurament del premi republicà Bru Centrich, guardó que lliura ERC Blanes i que enguany ha reconegut la trajectòria i tasca de l’Associació Recvll de Blanes. En concret, l’acte s’ha celebrat a les dotze del migdia davant de la Casa del Poble de la localitat selvatana, i ha servit per reivindicar el paper de la llengua catalana i el seu estat actual d’amenaça. 

Salvador Roca, president de Recvll, ha estat l’encarregat de recollir el premi, un guardó que fa reviure la figura de Bru Centrich i Nualart. Nascut a Blanes (1889-1981), Centrich ha estat un dels grans referents de la política blanenca: va ser alcalde de la ciutat durant els anys trenta del segle passat, primer formant part del Partit Radical durant la Segona República i, després, a les files republicanes, en plena Guerra Civil. 

Aquest guardó va néixer el 2017 amb la voluntat de retre homenatge i reconeixement a les persones físiques o jurídiques que hagin excel·lit en el republicanisme, sigui en l’atenció al bé comú, a la col·lectivitat, a la societat o a les tradicions del territori. Així, l’any 2018 va distingir la Fundació Aspronis i l’Associació Catalana pels Drets Civils; el 2019, al pintor Quim Serrano, i el 2021, a l’Esbart Joaquim Ruyra.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/180115_la-ociaciorecvlldeblane-recullelguardobrucentrich-1.htm