logo
Imprimir
27-07-2022 | 21:55hs
•PLA DE L'ESTANY

Pere Arpa es posa al capdavant dels fogons de Casa Anamaria

El banyolí, que els últims anys ha estat reconegut amb una estrella Michelin i dos sols de la Guia Repsol, es converteix en xef executiu dels tres espais gastronòmics del complex de Vilademuls

El banyolí Pere Arpa és el nou xef executiu de Casa Anamaria, hotel-restaurant boutique de quatre estrelles situat en una masia del segle XIV a Can Motes d’Ollers, a Vilademuls (Pla de l’Estany), propietat d’Olivier Mitterrand, nebot de qui va ser president de França, François Mitterrand. Fins a l’any passat, Arpa va ser propietari i xef del restaurant Ca l’Arpa, a Banyoles, establiment reconegut durant 14 anys amb 1 estrella Michelin i 2 sols de la Guia Repsol. 

En concret, Arpa es converteix en el responsable de tres espais gastronòmics: el restaurant Can Motes -que té terrassa exterior-, Pool Bar -pensat per compartir plats o per gaudir d’una graellada- i les zones destinades a esdeveniments. Amb la seva entrada a l’hotel-restaurant, l’establiment aposta per “una cuina tradicional i representativa del Pla de l’Estany que lliga territori, cultura i productes de proximitat”. Així, la “carta variada” oferirà plats com ara el cap i pota amb gambes, els calamars saltejats amb cansalada del coll o les sardines amb cigrons. “El projecte apunta alt i es vol un hotel on la gastronomia sigui molt important; conec la comarca, els productors i aplico una cuina tradicional amb una visió personalista i actualitzada que pretén explicar el territori”, detalla el xef, que afegeix: “Aposto per productes de proximitat i també de la resta de la província, ja que tenim un entorn molt ric, amb una costa amb llotges fantàstiques. Els formatges els comprem a Mas Alba, de Terradelles; els olis, a Mas Auró, d’Esponellà; la carn prové de vedelles criades al Pla de l’Estany i de xais de ramats de Jafre, les verdures de mercats propers…”. 

Pel que fa al director de Casa Anamaria, Jordi Compte, assenyala que incorporar Arpa “és un pas endavant a la línia gastronòmica que volem seguir a l’hotel, amb un producte local, sostenible i d’entorn”. Mitterrand, per la seva banda, subratlla la importància de “comptar amb l’experiència d’en Pere: amb la seva presència, confiem tenir un restaurant de molt bon nivell i amb productes locals”.

El complex

Casa Anamaria, Hotel & Villas és un complex hoteler de 70 hectàrees que està caracteritzat per un marcat caràcter ecològic: disposa, per exemple, d’un certificat en gestió forestal sostenible i un sistema tèrmic amb energia geotèrmia. L’establiment disposa de 26 habitacions repartides en tres espais diferents: l’hotel de 4 estrelles i les seves dues viles, Villa Maria i Villa Ana. També compta amb spa, biblioteca, saló-bar, espaiosos salons per a convencions, piscina d’aigua salada amb bar oberta de juny a setembre i una pista de tenis.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/180345_perearpae-po-aalcapdavantdel-fogon-deca-aanamaria-2.htm