logo
Imprimir
28-07-2022 | 14:44hs
•+ NOTíCIES

La Fundació Pasqual Maragall i la Fundació Ared col·laboraran en l'àmbit de l'Alzheimer

Més de 900.000 persones en Espanya pateixen demències i l'Alzheimer és el responsable del 75% d'elles, una xifra que es podria triplicar l'any 2050 , si no es troba una cura efectiva que modifiqui el seu curs

La Fundació Pasqual Maragall i la Fundació Ared han signat un acord de col·laboració amb l'objectiu de desenvolupar accions conjuntes de formació, prevenció i divulgació en l'àmbit de l'Alzheimer. En concret, el conveni estableix una col·laboració durant 4 anys per fer activitats conjuntes en l'àmbit de la formació professional sobre les necessitats específiques d'atenció en el context de la malaltia d'Alzheimer i de la divulgació per a sensibilitzar vers la rellevància de la recerca per a la seva prevenció.

Pel que fa la formació, professionals de la Fundació Pasqual Maragall impartiran sessions de formació relacionades amb l'atenció en el context de la malaltia d'Alzheimer, en els cursos d'atenció sociosanitària o afins que ARED porta a terme en el marc de la formació professional a les seves persones usuàries.

En matèria de divulgació, la Fundació ARED col·laborarà en la tasca de la Fundació Pasqual Maragall per ajudar a sensibilitzar vers la necessitat de la recerca per a la prevenció de la malaltia d'Alzheimer, la promoció de la salut cerebral i de l'atenció específica de les persones afectades per aquesta i altres malalties neurodegeneratives i les seves famílies.

Segons Cristina Maragall, presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, "és un orgull col·laborar amb una entitat que desenvolupa una missió tant important per la societat com acompanyar dones amb alt risc de vulnerabilitat i al mateix temps contribuir a la lluita contra l'Alzheimer tenint un col·lectiu format per atendre les necessitats de les persones que el pateixen".

D'altra banda, Judit Mascó, presidenta de la Fundació Ared, ha manifestat que "anar de la mà de la Fundació Pascual Maragall ens permetrà un coneixement més profund sobre la malaltia, i com hi podem lluitar. A les nostres alumnes aquestes sessions els facilitarà l'atenció a pacients diagnosticats ampliant els seus coneixements i millorant la seva ocupabilitat".

Més de 900.000 persones diagnosticades d'Alzheimer a Espanya

Actualment, l'Alzheimer i les demències són una de les principals causes de mortalitat, discapacitat i dependència. Així, la malaltia d'Alzheimer és la responsable del 75% de les demències, alteracions cròniques de salut que actualment afecten més de 900.000 persones a tot Espanya. Això és una de cada 10 persones de més de 65 anys, i un terç de les majors de 85. Amb l'esperança de vida en augment, i si no es troba una cura efectiva que modifiqui el seu curs, l'any 2050 el nombre de casos podria triplicar-se a nivell mundial, superant el milió i mig de persones a Espanya.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/180439_lafundaciopa-qualmaragallilafundacioaredcollaboraranenlambitdelalzheimer-1.htm