Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/notix/libreria/libnuevo.php on line 342

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 27

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 37

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/girona/domains/gironanoticies.com/public_html/includes/metatags.php on line 38
El camp de treball internacional de Can Viñolas de Sant Joan les Fonts, tot un èxit
logo
Imprimir
01-08-2022 | 10:56hs
•LA GARROTXA

El camp de treball internacional de Can Viñolas de Sant Joan les Fonts, tot un èxit

L'espai acollirà en un futur pròxim el taller de paper artesanal de l'associació INTEGRA

Amb una exposició de la feina feta i l'actuació del quintet de corda 4L, l'associació ReStructure Heritage va fer la cloenda del camp de treball internacional que durant la segona quinzena de juliol, s'ha dedicat a restaurar el paviment de l'edifici municipal de Can Viñolas, una casa ubicada dins el conjunt industrial de Molí Fondo de Sant Joan les Fonts.

Al projecte, que té suport europeu, han estat col·laborant joves arquitectes d'arreu de món, que també han aprofitat l'estada per descobrir el municipi i la comarca amb un complet programa d'activitats.

Els treballs han consistit en la neteja de l'espai de treball, l'extracció de les rajoles velles i malmeses, la preparació de la subestructura i la col·locació de les rajoles noves. A més d'aquesta obra, també s'ha condicionat un altre edifici del Molí Fondo per facilitar les obres de rehabilitació futures que es faran al solar. Els treballs han estat encapçalats per un artesà i mestre d'obres locals amb dècades d'experiència en aquest àmbit per encàrrec de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts.

El sòl de l'edifici i de la terrassa s'han reconstruït amb rajola ceràmica rústica per a l'exterior i rajola hidràulica per a l'interior, respectant sempre la trama, el dibuix, el material i el color de les rajoles originals, que estaven parcialment malmeses o bé havien desaparegut. Les rajoles utilitzades per a les intervencions són d'artesans locals que encara mantenen la seva producció.

Visita d'un equip d'Integra

L'espai acollirà en un futur pròxim el taller de paper artesanal de l'associació INTEGRA, que treballa per a la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual i col·lectius de risc a la Garrotxa. Per això, el 25 de juliol un equip d'usuaris i de monitores de l'entitat van visitar les obres i van poder parlar amb el personal voluntari sobre les necessitats de l'espai per a la fabricació de paper. A la visita van assistir també l'alcaldessa del municipi, Maria Vidal, així com Anna Serra i Carles Grèbol, primera i segon tinent d'alcaldia respectivament.

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, propietari de les instal·lacions, està entusiasmat amb aquest nou ús, ja que permetrà retornar l'espai l'ús per al qual va ser creat: una fàbrica de paper. I s'hi afegirà a més el servei social, pel fet que INTEGRA és una entitat que afavoreix la inclusió social de col·lectius en risc. Per a l'alcaldessa, "aquesta és una iniciativa pionera a la comarca i una mostra de la bona sintonia i l'estreta col·laboració que hi ha d'haver entre administració pública i entitats privades".
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/180748_elcampdetreballinternacionaldecanvinola-de-antjoanle-font-totunexit-1.htm