logo
Imprimir
08-08-2022 | 10:47hs
•LA SELVA

Vidreres enforteix la cultura amb Can Rosell

El nou equipament, fruit de la cessió de la família Rieradevall, es destinarà a activitats i equipaments pel jovent del municipi

L’Ajuntament de Vidreres disposarà d’un nou equipament municipal a Can Rosell, un espai que es destinarà al jovent del municipi selvatà. En aquest cas, la família de Lluís Rieradevall ha fet la cessió al consistori amb la voluntat de crear un espai per a joves creadors que donarà suport, orientació i visibilitat a persones joves amb inquietuds creatives i amb ganes d’explorar noves disciplines amb projectes personals o col·lectius.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament es marca com a objectiu “reivindicar el talent juvenil i les capacitats i habilitats de les persones joves per transformar i impactar en l’entorn més pròxim”, així com “construir una societat més justa i sostenible i enriquir i innovar en la societat”. Per aconseguir-ho, Can Rosell disposarà d’espais d’assaig per a l’Escola de Música local, una sala polivalent i una sala de concerts. A més, també hi haurà una sala cultural i d’arts plàstiques. 

Una “demanda històrica”

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, valora molt satisfactòriament aquesta adquisició. “Aquesta cessió és una fantàstica notícia que ens permet donar solució a una demanda històrica per les entitats musicals i culturals del poble. Ara ja disposaran d’un espai on poder assajar i fer-hi concerts”, assenyala. Així doncs, un cop l’espai estigui recepcionat i sigui de l’Ajuntament es tiraran endavant les millores pertinents per habilitar els bucs d’assaig i la sala d’arts plàstiques; seguidament, es prepararà la sala de concerts. 

Segons apunten des del consistori, aquest programa especialitzat que tindrà com a seu física principal l’Espai de Joves Creadors de Can Rosell “ha de permetre integrar tots aquells projectes i accions relacionades amb la creació i les arts”. Per assolir aquest repte, es comptarà amb un seguit de recursos, serveis i projectes d’activitats que tenen com a fita acompanyar i donar suport a la creació juvenil, “entesa aquesta com una eina per a l’aprenentatge, la transformació social i la promoció del talent creatiu de les persones joves”. El programa, conclou l’Ajuntament, s’anirà desenvolupant i ampliant a mesura que l’equipament es vagi dotant dels recursos necessaris.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/181353_vidrere-enforteixlaculturaambcanro-ell-1.htm