logo
Imprimir
11-08-2022 | 10:44hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank i la 'Fundación Quiero Trabajo' ajuden dones en risc d'exclusió social a incorporar-se al mercat laboral

A través de la iniciativa ‘Triomfa en la teva entrevista de treball’

CaixaBank ha impulsat, juntament amb la Fundación Quiero Trabajo, una iniciativa per ajudar dones en risc d'exclusió a trobar una ocupació, fonamentalment a través del mentoring, l'orientació laboral personalitzada i la formació en habilitats per superar una entrevista de treball i un procés de selecció, en la qual ha participat Voluntariat CaixaBank.

En aquesta primera edició conjunta del programa, denominat ‘Triomfa en la teva entrevista’ i desenvolupat al llarg del primer semestre de l’any 2022, han participat un total de 20 dones de Catalunya, d'edats diverses, amb nivell educatiu mitjà i mig-baix i, en diversos casos, en situacions d'especial vulnerabilitat.

A través de la iniciativa, un grup d'integrants del programa de voluntariat de CaixaBank ha proporcionat orientació laboral i assessorament a les beneficiàries de ‘Triomfa en la teva entrevista’. El programa compta amb diversos mètodes d'aprenentatge, com una plataforma formativa on les participants han pogut adquirir nous coneixements, les formacions grupals on s'ha revisat i potenciat tot l'après i sessions de mentoring individuals per consolidar les habilitats adquirides i solucionar dubtes.

El projecte s'ha constituït sobre una base de col·laboració per garantir el millor servei a cadascuna de les candidates: el programa Incorpora de la Fundació “la Caixa”, que promou la inserció laboral de les persones en risc d'exclusió social; el Voluntariat de CaixaBank, que ha ofert un servei professional personalitzat a cadascuna de les participants maximitzant la seva ocupabilitat, i la Fundación Quiero Trabajo, especialitzada en empoderar a persones, especialment dones, potenciant les seves aptituds i actituds i dotant-les d'eines per afrontar amb èxit el procés de selecció i l'entrevista de treball.

La Fundación Quiero Trabajo també és especialista en la creació de programes per a empreses que impacten en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS), millorant la seva seu RSC i involucrant als seus empleats, com a voluntaris, aconseguint així un major compromís amb la societat.

Perfils laborals molt diversos

En l'actualitat, amb l'edició pilot del programa ja finalitzada des de fa setmanes, el 85% de les beneficiàries ja ha aconseguit ocupació i actualment es troben treballant en llocs com a jardineres, venedores o dependentes i administratives. El 45% tenen un contracte indefinit.

Gloria, de Barcelona i 29 anys, és un exemple d'una de les participants d'aquest programa. Amb formació en tècnica de farmàcia, buscava una ocupació de cara al públic en el sector de la cosmètica, atès que la seva gran passió és el maquillatge. No obstant això, no tenia experiència en aquest àmbit. Després de realitzar el programa “Triomfa en la teva entrevista”, actualment està treballant com a venedora de cosmètica amb contracte indefinit.

Una altra beneficiària ha estat Begoña, del Vendrell i 49 anys, amb estudis relatius a la integració social i en cerca d'un treball estable relacionat amb aquesta especialitat. Després de finalitzar el programa, ha trobat una ocupació indefinida en el Consell Comarcal de Tarragona.

Per part seva, Ana, cordovesa que viu a Barcelona i té 34 anys, compta amb formació en tècnica esportiva, educació infantil i atenció a col·lectius amb necessitats educatives especials. A més, té experiència en l'àmbit de l'atenció al públic i l'hostaleria. Després de participar en el programa, està treballant en un hotel amb un contracte indefinit mentre es continua formant com a monitora de poliesportius.

CaixaBank, entitat amb vocació social

CaixaBank és una organització amb una vocació profundament social. L'entitat manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat corporatiu són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra en fomentar accions socials en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, així com altres aliances que s'impulsen de manera directa des de CaixaBank. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, amb presència a 2.200 municipis de tot el país, pot donar suport a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank desenvolupa un dels programes de voluntariat corporatiu d'Espanya més gran, amb una trajectòria de més de 15 anys. Està format per empleats en actiu de CaixaBank i el seu grup i de la Fundació “la Caixa”, així com jubilats i prejubilats de totes dues organitzacions, amics, familiars i clients. En total, durant el darrer any, més de 5.000 persones compromeses han participat com a voluntaris actius i han contribuït a ajudar a més de 150.000 persones vulnerables a tota Espanya en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank, dins del seu Pla de Banca Socialment Responsable. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

Així mateix, CaixaBank fomenta la diversitat interna i externament i impulsa projectes que promouen la igualtat tant dins la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

L'entitat compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional. A més, també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.

Sobre la Fundación Quiero Trabajo

9 de cada 10 dones que arriben a la Fundación Quiero Trabajo es troben en risc d'exclusió, mentre que el 70% de les dones ateses tenen 45 anys o més, el 32% són mares solteres, el 28% porta més de tres anys en situació de desocupació i han enviat més de 100 ofertes d'ocupació.

Fundación Quiero Trabajo té com a missió empoderar a persones vulnerables, fonamentalment dones, amb l'objectiu d'ajudar-les a aconseguir una ocupació que els faci sentir útils i independents econòmicament. El servei de Fundación Quiero és la baula final dels processos de reinserció sociolaboral, sent especialistes en la preparació exitosa de processos de selecció i entrevistes de treball. És per això que la fundació treballa en xarxa amb altres entitats públiques i privades com a complement als seus serveis de reinserció, i compta amb el suport professional d'empreses compromeses i voluntaris corporatius que ofereixen el seu expertise assessorant i formant a les candidates.

La fundació compta amb diferents serveis i programes, tots amb l'objectiu de potenciar l'ocupabilitat de les usuàries i amb alts ràtios d'inserció laboral movent-se entre el 78% i 83% segons el servei/programa, augmentant en un 30% la possibilitat que les participants trobin una ocupació.

El major actiu de la fundació és la xarxa de col·laboració, no solament d'altres entitats socials públiques i privades, sinó també d'empreses amb les quals cocrea programes que impacten en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS), participant en la seu RSC i involucrant als seus empleats, com a voluntaris, aconseguint així un major compromís amb la societat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/181677_caixabankilafundacionquierotrabajoajudendone-enri-cdexclu-io-ocialaincorporar-ealmercatlaboral-2.htm