logo
Imprimir
12-08-2022 | 14:51hs
•BAIX EMPORDà

Castell-Platja d’Aro demana la fi dels talls del servei elèctric

És un dels sis municipis de la Costa Brava Centre que ha demanat més inversions i interlocució amb Endesa Catalunya

El municipi de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, juntament amb Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, Palamós, Palafrugell i l’Escala han fet front comú per demanar la fi dels talls del servei elèctric i, alhora, clamar solucions de futur amb inversions, així com una interlocució fluida amb Endesa. En aquest sentit, els alcaldes de les sis localitats han transmès una nota on lamenten “els successius talls de llum produïts durant els mesos de juny, juliol i agost, a voltes amb afectacions de llarga durada, durant hores, i en altres petits talls, però molt reiterats en el temps”. “Una situació que afecta negativament l’activitat econòmica local i alhora genera una imatge negativa de cada població en particular i de la zona en general”, critiquen. 

Els alcaldes, reunits avui a la Sala d’Actes de la Casa de la Vila de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, demanen a Endesa “una millora global del servei, especialment en tres aspectes fonamentals: inversió en el territori, interlocució institucional i representativitat de proximitat”. 

Així doncs, i amb relació a les inversions, els ajuntaments apunten la necessitat que han de ser “estructurals”, amb l’objectiu de “garantir un òptim funcionament del servei tot l’any”. “Només d’aquesta manera, el sector turístic en general, motor econòmic i d’ocupació del territori, podrà tenir garantida la seva viabilitat en termes de qualitat, innovació i transformació tecnològica”, assenyalen. 

Pel que fa a la interlocució institucional, els sis municipis de la Costa Brava Centre aposten perquè la companyia estableixi “canals de comunicació efectius amb els consistoris i els seus màxims representants polítics i tècnics, tant per establir mecanismes àgils d’avisos d’incidències puntuals, com també per generar espais de treball per a les millores de futur, amb un diàleg constructiu que relacioni de manera efectiva les previsions de futur amb les necessitats i problemàtiques locals”.

Aposta per la proximitat

D’altra banda, els alcaldes també defensen l’existència d’un “clam comú perquè a curt termini Endesa Catalunya generi una estructura directiva, tècnica i de Recursos Humans per atendre amb immediatesa, efectivitat i professionalitat als consistoris, més enllà de llocs web i números de telèfon generalistes, però gens efectius”. “Només d’aquesta manera des dels Ajuntaments es pot oferir informació actualitzada, veraç i contrastada a la ciutadania”, afegeixen.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/181811_ca-tell-platjadarodemanalafidel-tall-del-erveielectric-1.htm