logo
Imprimir
22-08-2022 | 12:00hs
•ALT EMPORDà

El Terra de Trobadors de Castelló evocarà la construcció de Santa Maria

La cita celebrarà la trentena edició del 9 a l'11 de setembre recuperant el format habitual

Terra de Trobadors, la festa medieval de referència a Catalunya, celebrarà del 9 a l'11 de setembre la seva trentena edició evocant la construcció de la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries. Un mapping sobre la façana de la basílica o una recreació dels oficis i maquinària que van contribuir a la seva edificació seran algunes de les activitats que recordaran la construcció del temple durant la cita empordanesa, que recupera el format habitual de les seves propostes més populars, com el sopar medieval o el mercat.

Després de dos anys marcats per la pandèmia, el festival celebrarà una edició sense distàncies ni restriccions per transformar de nou Castelló en una vila medieval. La cita, que sol rebre uns 40.000 assistents, té previst anunciar la programació al complet a finals de mes.

Entre les propostes dedicades a la temàtica d'enguany destaca un mapping sobre la façana de la Catedral de l'Empordà. Les empreses especialitzades Groc.tv i Playmodes han preparat un espectacle únic per a l'ocasió que projectarà imatges en 3D per acostar els espectadors a la història i les particularitats arquitectòniques del temple.

També hi ha prevista la recreació d'una zona d'oficis, anomenada la Fàbrica Gòtica, que permetrà als visitants conèixer alguns dels artesans i maquinària que van ajudar a l'edificació del temple.

I ja a l'interior de la basílica, el públic també podrà gaudir dels cants d'una missa del segle XV, període en què es va crear el retaule de La Candelera. Les actuacions musicals del cicle So de Lonh aniran a càrrec del conjunt vocal Schola Antiqua, especialitzat en la recuperació del cant gregorià, i de l'agrupació Locus Desperatus, que cantarà la missa Se la face ay pale, de Guillaume Dufay.
Terra de Trobadors està organitzat per l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i la Coordinadora de Terra de Trobadors amb la col·laboració d'una vintena d'entitats del municipi




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/182403_elterradetrobador-deca-telloevocaralacon-trucciode-antamaria-2.htm