logo
Imprimir
02-09-2022 | 17:04hs
•PERPIGNAN 'LA RAYONNANTE'

Important reforma urbanística al centre històric de Perpinyà

Suposarà una inversió total de 70 milions d'euros

L'Ajuntament de Perpinyà ha presentat avui un ambiciós projecte de reforma del centre històric. Es tracta d'una inversió total de 70 milions d'euros que inclou qüestions com la finalització del campus universitari de Mailly, la construcció de la biblioteca universitària, la requalificació de la plaça Rigaud i la reparació de la rue Llucia.

Tot i que aquest projecte es refereix específicament al districte de Saint-Jacques, vol dinamitzar tot el centre de la ciutat. La iniciativa ha requerit la coordinació entre els serveis de l'Ajuntament, la Comunitat Urbana i tots els operadors, gas, aigua, llum i telecomunicació de la zona.

I és que el consistori està treballant en una "política de reconquesta urbanística de barris al cor de la ciutat gràcies a l'embelliment de carrers i places". Ara com ara, l'eix estructurador Foch/Augustins/Fusterie/Zola/Llucia, constitueix el pilar del projecte urbanístic.

En primer lloc, consisteix a renovar i assegurar les xarxes d'aigua, aigua potable, aigües residuals i gas que han quedat obsolets. En segon lloc, es tractaran les voreres i paviment. Aquests treballs tindran un cost de 5 milions d'euros. Es potenciarà aquesta àrea de vianants, es modificarà el pla de circulació i la zona de vianants s'ampliarà fins a Rue des Augustins i Place Rigaud Plaça Cassanyes.

Les obres per transformar la zona entre la Place du Pont d'en Vestit i la Place Cassanyes estan a punt de començar. A partir del 12 de setembre els treballs centrats en les xarxes de gas, aigua, electricitat i telecomunicacions i a la continuïtat, la reurbanització completa dels carrers en termes de voreres, voreres i enllumenat públic... es repartiran durant diversos mesos en diferents espais, per fases que es poden consultar al web de l'ajuntament.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/183458_importantreformaurbani-ticaalcentrehi-toricdeperpinya-1.htm