logo
Imprimir
07-09-2022 | 12:39hs
•BESALú, VILA COMTAL

El C.E. Besalú farà el pregó de la Festa Major, que se celebra del 15 al 19 de setembre

Una de les cites més destacades és la 35a edició del Remigius Fluviï

Besalú celebrarà la Festa Major del 15 al 19 de setembre amb activitats per a tota classe de públic. Els pregoners d'enguany seran del C.E. Besalú, coincidint amb la commemoració del seu centenari. Una de les cites més destacades és la 35a edició del Remigius Fluviï, el descens d'embarcacions casolanes pel riu Fluvià.

La festa arrencarà dijous 15 a la tarda amb l'obertura de les atraccions al recinte firal i la inauguració de l'Exposició de Fotografies Creatives i de diferents racons de Besalú a càrrec de Besalux. Ja al vespre, hi haurà una botifarrada popular.

L'endemà serà el torn d'una cercavila de gegants i capgrossos, l'animació familiar de Rikus o els concerts de Pelukas i Soundtexx.

Dissabte 17 l'activitat començarà de bon matí amb tallers infantils i l'ofici solemne amb l'acompanyament de la Principal de la Bisbal i el Cor Parroquial. A la tarda hi haurà sardanes, també amb la Principal de la Bisbal, i a la mitja part es presentaran l'Hereu i la Pubilla 2022 i hi haurà el pregó. La Principal repetirà a la nit, amb un concert, i el ball el posarà la Montecarlo.

Diumenge 18 serà un dels dies forts de la festa, amb la 35a edició de la regata Remigius Fluviï. Les inscripcions per a la baixada d'embarcacions casolanes pel Fluvià es pot fer fins el 15 a les oficines de l'ajuntament i al correu turisme@besalú i el mateix dia a l'Oficina de Turisme. També hi haurà la missa solemne i a la tarda, sardanes amb la Cobla Vila de la Jonquera.

Dilluns 19 la festa s'acabarà amb la tornaboda solidària a càrrec de Càritas Besalú i una ballada de sardanes de nou amb la Cobla Vila de la Jonquera.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/183794_elcebe-alufaraelpregodelafe-tamajorque-ecelebradel15al19de-etembre-1.htm