logo
Imprimir
16-09-2022 | 13:08hs
•EL RIPOLLèS

La Fira Europea del Formatge torna el 24 i 25 a Ripoll

Hi participaran onze formatgeries i hi haurà tastos maridats i vermuts formatgers

Ripoll acollirà el cap de setmana del 24 i 25 de setembre una nova edició de la Fira Europea del Formatge. S'hi podran degustar formatges de reconegut prestigi, com ara DOP Idiazábal, DOP Menorca, Torta del Casar, Queijos Da Beira Baixa o Quesos de Villaluenga. En el cas dels formatges del Ripollès, estaran representats Roura Soler, Muu Beee, Palou, Pujol Orra i Mas el Lladre. En total, hi haurà onze formatgeries. La fira serà davant l'Ajuntament, ubicats en una carpa.

Des de l'organització han destacat aquest matí que és una fira "molt consolidada" i que és una cita "especial, perquè va del productor al consumidor". "Cada productor pot explicar la vida del seu formatge i això és un plus de la fira", ha destacat la regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats de Ripoll, Manoli Vega.

A l'església de Sant Pere, tant dissabte com diumenge a les 12.30 hi ha previst un vermut formatger amb sis tastets de formatge, beguda i patates artesanes. El preu és de 15 euros i l'aforament màxim, 75 persones.

Dissabte a la tarda, a les 19.30, es farà un tast guiat maridat amb vins per gaudir dels formatges dels productors presents a la fira. Diumenge, a les 18.00, el maridatge serà amb cerveses artesanes de la comarca. El preu de l'activitat són 22 euros.

Cada degustació inclourà una selecció diferent de formatges.

Aforament limitat i es requereix reservar lloc. Es pot fer aquí: https://www.entrapolis.com/entradas/fira-europea-del-formatge-ripoll-esglesia-de-sant-pere




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/184781_lafiraeuropeadelformatgetornael24i25aripoll-2.htm