logo
Imprimir
21-09-2022 | 12:15hs
•+ NOTíCIES

Maite Casademunt, presidenta i directora creativa de LOLA CASADEMUNT, guanyadora nacional del 'Premi Dona Empresària CaixaBank 2022

CaixaBank reconeix a la directiva per la seva destacada trajectòria professional, la seva aposta per la internacionalització, i el seu clar compromís amb la responsabilitat corporativa i la sostenibilitat en el món de la moda

Maite Casademunt, presidenta i directora creativa de LOLA CASADEMUNT, marca de moda i accessoris per a la dona, ha estat escollida guanyadora nacional de la sisena edició del 'Premi Dona Empresària CaixaBank' que cada any reconeix el talent i l'excel·lència professional d'empresàries a Espanya i fomenta les xarxes de contactes entre empresàries líders en el món.

El jurat dels premis, integrat per un grup de directives i directius de CaixaBank, ha escollit d'entre les 14 guanyadores territorials a la directiva catalana per la seva destacada trajectòria professional, que ha portat a posicionar LOLA CASADEMUNT com una empresa líder en el sector de la moda a Espanya, amb presència en les passarel·les 080 Barcelona Fashion i Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, i una clara aposta pel creixement i la internacionalització amb partners comercials a Europa i Amèrica. L'empresa, que compta amb més de 550 punts de venda multimarca i e-shop a Espanya, està ja present en una desena de països, com Andorra, Bèlgica, Xipre, França, Itàlia, Mèxic, Puerto Rico, Portugal i Irlanda. Ara com ara, el pes del mercat internacional de LOLA CASADEMUNT és el 13%.

A més, el jurat ha tingut també en compte el ferm compromís de Maite Casademunt amb la responsabilitat corporativa i la sostenibilitat. La directiva va idear el programa d'RSC de l'empresa, LOLA LOVES LIFE, focalitzat en la lluita contra el càncer de pit, la lluita contra la solitud de la gent gran, el suport a famílies en risc d'exclusió social i persones vulnerables com els afectats pel conflicte ucraïnès. En l'àmbit de la sostenibilitat, l'empresa registra un 35% de producció en proximitat, i s'ha fixat com a objectiu que l'any 2025 totes les col·leccions siguin 100% sostenibles. L'empresa va aconseguir estalviar més de 8.800 quilos de plàstic i més de 35.700 quilos de CO2 amb la producció de les tres últimes col·leccions de l'any 2021.

Maite Casademunt, nascuda a Cardedeu (Barcelona) i formada a l'Escola Superior d'Imatge i Disseny a Barcelona, és, a més d'empresària, l'alma mater del disseny de la marca. Va treballar colza a colze amb la seva mare des de molt jove després d'haver finalitzat els seus estudis de Disseny. La seva incorporació va suposar un canvi de rumb en la companyia, enriquint-la amb la creació d'una línia de moda. Des de l'any 2018, és la propietària i presidenta de LOLA CASADEMUNT, iniciant un procés de més professionalització de la gestió per portar l'empresa familiar a una nova etapa de creixement.

Per a la directiva guardonada, "és un orgull rebre aquest guardó, que és, sens dubte, un reconeixement al treball que en els últims anys estem duent a terme a LOLA CASADEMUNT, una marca que va fundar la meva mare fa més de 40 anys i que avui està vivint un moment molt dolç amb la consecució de tots els seus somnis, gràcies a l'entrada en l'accionariat del meu marit, Fernando Espona, i del compromís i dur treball de tots els equips".

En aquest sentit, Maite Casademunt destaca: "En qüestió de tres anys, hem professionalitzat la companyia amb la incorporació del directiu Paco Sánchez i un gran equip de professionals al capdavant dels diversos departaments de la marca; hem marcat una estratègia de negoci amb objectius clars que han situat a la companyia a un gran nivell amb la presentació de les nostres col·leccions en les dues passarel·les oficials del país, la 080 Barcelona Fashion i la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid; ens hem expandit tant a nivell nacional com internacional; i l'any passat vam celebrar el nostre 40è aniversari amb el llançament de la nostra primera campanya d'imatge amb una top model mundial com Nieves Álvarez". I afegeix: "Aquestes fites ens empenyen a continuar aprenent per continuar desenvolupant projectes enriquidors per a la companyia, i creixent de manera ferma i sostenible."

Els Premis IWEC

Maite Casademunt, com a guanyadora del 'Premi Dona Empresària CaixaBank 2022', serà una de les empresàries espanyoles guardonades en els premis internacionals IWEC Awards 2022, que es lliuraran durant la conferència International Women's Entrepreneurial Challenge, que se celebrarà enguany a Madrid entre el 13 i el 15 de novembre.

La International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), amb seu a Nova York, és una xarxa mundial d'empresàries líders en el seu sector, que sustenten la propietat de les companyies i que cooperen a nivell global a través de les cambres de comerç i organitzacions empresarials amb l'objectiu de connectar i desenvolupar el lideratge femení.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual es lliuren els premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i fer costat a les dones empresàries de tot el món. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

Després de dos anys de conferències en format virtual, enguany els premis IWEC es lliuraran a Madrid del 13 al 15 de novembre, en una trobada en la qual es donaran cita grans personalitats del món empresarial global, i que comptarà amb el patrocini de CaixaBank.

Des de la seva constitució el 2007, IWEC ha premiat 460 empresàries amb presència en 47 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries generen 295.416 llocs de treball i presenten una facturació agregada superior als 41.000 milions de dòlars.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, impulsant la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women's Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones; i al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

A més, des del 2018, CaixaBank està adherida al Codi d'EJE&CON de Bones Pràctiques per a la Gestió del Talent i la Millora de la Competitivitat de l'Empresa, comprometent-se a fomentar la presència de la dona en llocs directius. També és part de l'Aliança STEAM pel talent femení "Nenes en peus de ciència", una iniciativa liderada pel Ministeri d'Educació i Formació Professional per impulsar les vocacions STEAM en les nenes i les joves.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank es troba entre les cinc primeres empreses del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2022.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/185172_maiteca-ademuntpre-identaidirectoracreativadelolaca-ademuntguanyadoranacionaldelpremidonaempre-ariacaixabank2022-2.htm