logo
Imprimir
21-09-2022 | 21:23hs
•POLíTICA

Paneque vol que Girona recuperi “l’ambició com a capital”

La portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona ha compartit diàleg aquest vespre amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa

La portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha subratllat avui des de l’Auditori de La Mercè de Girona, en el marc d’un acte amb format diàleg amb el primer secretari del PSC, Salvador Illa, que un dels seus grans objectius per al proper mandat és “recuperar l’ambició de Girona com a capital”. “Això requereix l’inici d’un diàleg i requereix, també, la creació d’estratègies conjuntes per ser àrea metropolitana de Girona”, ha afegit. “Portem més de deu anys sense que s’hagi avançat gens en aquesta qüestió, ni sobre el terreny ni amb la Generalitat”, ha continuat la candidata socialista, que ha recalcat que “això és imprescindible davant les necessitats que ara mateix té el territori metropolità”. En aquest sentit, ha apuntat d’una banda al Trueta, en un eix est-oest al sud de la ciutat, i de l’altra els canvis necessaris en la mobilitat dels vehicles i el transport públic, però també en les connexions amb els Pirineus i la Mediterrània i l’aeroport. També ha incidit en el fet de treballar amb “l’entorn natural i l’anella verda al voltant de la ciutat: s’han de plantejar amb la mateixa lògica metropolitana”.

Durant el diàleg, Paneque ha remarcat també “les preocupacions dels ciutadans”. “Són la neteja, la seguretat, l’educació, el civisme, l’oci, l’ocupació”, ha puntualitzat. En aquesta línia, ha explicat que ella planteja un Ajuntament amb bons serveis a la ciutadania: “És fonamental fer funcionar bé allò bàsic”.

Una “nova” ciutat

Per a la candidata socialista la nova ciutat de Girona ha de ser diferent i anar més enllà de la que es va projectar als anys 80, quan ha recordat que es va transformar i arreglar el Barri Vell per a tota la ciutat i, a la vegada, es va treballar en profunditat en la cohesió dels barris. Així, per a la propera etapa Paneque planteja un canvi, que ha definit de la següent manera: “un centre més gran per a una ciutat més gran; l’enllaç entre zones comercials; noves portes d’entrada a la ciutat o més nodes d’atracció”, entre altres mesures. “Ara hem de tenir l’objectiu d’inversions per al Trueta i per a l’Arxiu provincial, així com solucions per a l’aeroport. Per això cal cordialitat, respecte i seriositat”, ha assenyalat la política gironina, referint-se així a la importància de les col·laboracions entre el consistori i les altres administracions.

De cara a les eleccions municipals de l’any vinent, Paneque s’ha mostrat convençuda que Girona és una “ciutat oberta que votarà per tenir el millor futur”. “Els socialistes ja vam governar Girona 32 anys, Quim Nadal va posar els puntals de la ciutat moderna i Anna Pagans va treballar profundament en la millora dels barris i de la cultura”, ha destacat, abans de lamentar el treball de l’actual gestió del govern municipal: “Ara tenim un govern de JuntsxCat i ERC al qual se li nota una gravíssima fatiga i que són els que estan gestionant malament els serveis municipals”.

La “generositat” de la capitalitat

Per la seva banda, Illa ha advertit que “construir una relació estable i institucionalitzada amb la resta de poblacions de l’àrea urbana seria un salt d’escala per a Girona”, i també ha assenyalat que “exercir la capitalitat implica ser generós i és un repte majúscul”.

“Girona, com Catalunya, té molt potencial. La qüestió és si ho estem fent prou bé; no es tracta d’entrar en una espiral pessimista, es tracta de fer-ho bé des del Govern de Catalunya i des de l’àmbit municipal. Hem de fer una política útil i constructiva. S’està fent bé a Catalunya i a Girona? Jo crec que es pot fer millor”, ha afegit el primer secretari del PSC, que també ha posat èmfasi en la importància de tenir perspectiva de mires i treballar conjuntament: “És molt important mirar endavant; és rellevant tenir un nord i que el projecte sigui construït col·lectivament. No col·laborar entre administracions és un error, és una de les lliçons que ens ha ensenyat la pandèmia: col·laborar és més difícil, requereix coratge, però és una manera d’avançar”.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/185182_panequevolquegironarecuperilambiciocomacapital-1.htm