logo
Imprimir
28-09-2022 | 16:22hs
•EL RIPOLLèS

El sector turístic de Ripoll revifa en època post-Covid

De gener a juliol el municipi ha rebut un total de 36.493 visitants, gairebé un 10% més que en el mateix període de l’any passat

El municipi de Ripoll ha recuperat bona part de l’activitat econòmica que es va perdre durant l’etapa marcada per la pandèmia de la Covid-19. Així ho determinen les dades de l’Oficina de Turisme, que apunten que el nombre total de visitants a Ripoll de gener a juliol d’aquest any ha estat de 36.493, és a dir, un 9,7% més que en el mateix període de 2021. D’aquests, la gran majoria han estat turistes estatals (32.966, un 5,5% més), tot i que els visitants d’origen internacional (3.527) han crescut de forma notòria: un 76,4%.

Pel que fa exclusivament a l’estiu -els mesos de juny, juliol i agost-, l’Oficina de Turisme ha atès un total de 13.309 consultes: 2.852 al juny; 3.673 al juliol i 7.169 a l’agost. En aquest sentit, el nombre de turistes d’aquest 2022 ha estat molt similar al de l’estiu passat, significativament superior al de l’estiu de 2020 i més baix que el que es va registrar el 2019, abans de la crisi sanitària.

El perfil

Segons les dades, sis de cada deu turistes són de Catalunya i, sobretot, de Barcelona i la seva àrea metropolitana. D’altra banda, un 16% dels visitants arriben d’arreu de l’estat espanyol, tot i que els llocs d’origen més habituals són les comunitats autònomes de Madrid, el País Valencià i el País Basc. A poca distància, un 15%, hi ha els visitants europeus, on ressalten sobretot dos països de procedència: França i els Països Baixos. Finalment, dues de cada cent consultes han estat realitzades per part de visitants procedents de fora d’Europa, sobretot de continent americà (Estats Units, Mèxic i Colòmbia) i Israel. 

Amb relació a la franja d’edat, la predominant ha estat la compresa entre els 45 i 64 anys (sis de cada deu), i pràcticament la meitat dels visitants aquest estiu han estat parelles, mentre que els nuclis familiars han representat un terç de les visites. Com és habitual, la informació relativa a la vista al conjunt monàstic ha estat la més sol·licitada (gairebé quatre de cada deu visitants), mentre que la informació general del patrimoni de Ripoll ha representat un 18% del total de peticions.

Trenet Turístic

Pel que fa al servei del Trenet Turístic, aquest estiu s’han venut un total de 1.572 tiquets, dels quals 1.230 han estat emesos per venda directa. D’aquests, 654 han estat per al recorregut Patrimonial i 576 per al Natura. Referent als paquets turístics que incloïen el viatge amb el Trenet i les entrades al conjunt monàstic de Santa Maria i al Museu Etnogràfic, se n’han venut 342.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/185736_el-ectorturi-ticderipollrevifaenepocapo-t-covid-1.htm