logo
Imprimir
29-09-2022 | 14:57hs
•ALT EMPORDà

15ª Ruta de l'Art a Castelló d'Empúries

Anna Ma Constanseu, comissària i coorganitzadora de la Ruta de l'Art, ha volgut destacar la presència de joves artistes que exposen per primera vegada i ho fan envoltats de professionals amb anys de trajectòria

Aquest matí s'ha presentat la quinzena edició de la Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries. L'acte, que ha tingut lloc al convent de Sant Agustí, ha comptat amb la presència de l'alcalde, Salvi Güell; la regidora de Cultura, Xon Hugas; i la comissària i coorganitzadora de la Ruta de l'Art, Anna Ma Constanseu.

Fa quinze anys, l'any 2008, va començar la primera edició de la Ruta de l'Art, amb quaranta artistes i divuit espais expositius. Quinze anys després, s'exposarà al centre històric l'obra de 132 artistes d'arreu de Catalunya i també d'artistes convidats de Galícia, Osca i França. Aquests dies comptàrem com ja fa anys, amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, la Galeria Port25, l'Institut per a la Recerca en Escultura (ICRE) i, aquest any, s'incorporen les obres dels alumnes de Batxillerat Artístic de l'Institut Josep Brugulat de Banyoles.

Durant els tres dies que dura la mostra, hi haurà visites guiades, concerts i actuacions. Enguany torna també el RutAst, mercat de degustació de vins de l'Empordà ofert pel celler Empordàlia de Pau, i el RutaKids, el concurs de dibuix per als més petits.

En aquesta quinzena edició ha estat l'artista Ares, professor de la Facultat de Belles Arts, qui ha cedit la seva obra "Light in the distance", escultura en forja, per a la imatge d'aquesta quinzena edició.

Salvi Güell, l'alcalde de Castelló d'Empúries, ha recordat els inicis de la Ruta, ara fa quinze anys i ha posat en valor "la iniciativa de mostrar als nostres visitants i conciutadans aquesta combinació d'art i patrimoni arquitectònic i cultural difícil de trobar a Catalunya".

Anna Ma Constanseu, comissària i coorganitzadora de la Ruta de l'Art, ha volgut destacar la presència de joves artistes que exposen per primera vegada i ho fan envoltats de professionals amb anys de trajectòria: "Donar oportunitat a les noves generacions d'artistes a exposar la seva obra acompanyats de pintors i escultors amb experiència és molt important per nosaltres".

Xon Hugas, regidora de Cultura, Patrimoni Històric i Turisme ha aprofitat per destacar l'oferta cultural i gastronòmica que acompanyarà la mostra durant el cap de setmana del 7 al 9 d'octubre, amb EmpuraTApes, que comença aquest divendres i s'allargarà fins al 12 d'octubre; i les Jornades Europees de Partrimoni, que tenen lloc també del 7 a 9 d'octubre.

Els espais expositius obriran portes divendres 7 d'octubre a partir de les cinc de la tarda. L'acte inaugural tindrà lloc a les vuit del vespre a la Basílica de Santa Maria i reunirà tots els artistes per fer una gran foto de família.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/185880_15arutadelartaca-tellodempurie--2.htm