logo
Imprimir
29-09-2022 | 18:05hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament presenta el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” a la ciutadania

L’objectiu del projecte és dinamitzar les hortes de Santa Eugènia i les ribes del Ter per oferir nous productes turístics al municipi i reforçar la cohesió social de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha presentat aquesta setmana el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) “Menja’t Girona” al conjunt de la ciutadania. El projecte té per objectiu adequar i millorar les hortes de Santa Eugènia que també inclouen les ribes del Ter, i desenvolupar una experiència turística que enllaci els patrimonis natural, gastronòmic, hortícola, cultural, arquitectònic-urbanístic i la producció, consum i comercialització de circuit curt. D’aquesta manera es pretén oferir nous productes que consolidin Girona com a destinació de turisme sostenible i reforcin la cohesió social i territorial de la ciutat.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana Yanes, va presidir l’acte, que va tenir lloc ahir a Can Ninetes, i al qual van assistir els principals actors interessats en el projecte. Concretament, hortolans i hortolanes de les hortes de Santa Eugènia, associacions de veïns i veïnes, associacions de comerciants i entitats de barri, entre altres col·lectius.

Estem davant d’un projecte transformador de la ciutat, un dels pocs projectes catalans que van aconseguir finançament Next Generation en l’àmbit turístic gràcies al fet que és una proposta innovadora i transversal. Entenem el turisme com un element positiu per a la ciutat, i amb el ‘Menja’t Girona’ volem ser referents en l’àmbit del turisme sostenible amb una iniciativa que, al mateix temps, ens serveixi com a motor de modernització de les hortes de Santa Eugènia i de les ribes del Ter. És un projecte engrescador, que està rebent també molt bona resposta des dels sectors socials i econòmics de Girona”, va destacar la regidora Glòria Plana Yanes.

Aquesta és la segona trobada que l’Ajuntament organitza per donar a conèixer la iniciativa. El 22 de setembre el Centre Cultural La Mercè va acollir la presentació adreçada al sector turístic i de l’hostaleria i la restauració, on van assistir una vintena de persones. També hi van ser presents representants de la Universitat de Girona, de l’Escola d’Hostaleria de Girona i d’altres entitats turístiques locals.

El PSTD “Menja’t Girona” es desenvolupa en quatre eixos programàtics: transició verda i sostenible; millora de l’eficiència energètica; transició digital, i competitivitat. Pretén ser un projecte de ciutat, creador de noves polaritats, integrador, transformador del territori i teixit social, innovador i educador.

El Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació “Menja’t Girona” s’emmarca dins la convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, finançada amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol, a través de fons europeus NextGenerationEU. En concret, el programa representa la submesura 2 del component 14 Inversió 1 (C14.I1), Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat, del Component núm. 14 del PRTR, Pla de modernització i competitivitat del sector turístic. El cost del projecte ascendeix fins als 4.202.262,50 euros, dels quals 3.499.721,10 euros provenen dels fons europeus. El període d’execució de les actuacions és de tres anys, fins al 2025.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/185887_lajuntamentpre-entaelplade-o-tenibilitatturi-ticaende-tinaciomenjatgironaalaciutadania-1.htm