logo
Imprimir
30-09-2022 | 11:02hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament de Girona obre el termini de presentació de propostes per actuar al cicle “A Prop” 2023

Les sol·licituds es podran presentar del 3 d’octubre al 13 de novembre

L’Ajuntament de Girona, a través de l’Oficina de Foment de les Arts, obrirà la setmana vinent la convocatòria per presentar propostes artístiques per actuar al cicle “A Prop” 2023. Les sol·licituds es podran presentar entre el 3 d’octubre i el 13 de novembre del 2022 a través d’un formulari allotjat al web municipal. La iniciativa s’adreça a creadors i creadores emergents de les comarques gironines que tinguin un projecte en l’àmbit de la música, les arts escèniques, o les arts visuals, pluridisciplinars o multimèdia.

Les propostes rebudes seran avaluades per una comissió que en farà una selecció tenint en compte criteris artístics (qualitat, originalitat, autoria pròpia, caràcter emergent de la proposta...), adequació tècnica als equipaments i característiques dels espais on es mostraran.

El cicle “A prop” és una programació cultural de petit format que porta als barris de la ciutat de Girona propostes artístiques de creadores i creadors emergents de les comarques gironines. Els centres cívics, biblioteques municipals i espais joves es converteixen en l’aparador de les propostes més fresques i de proximitat. La quarta edició del cicle “A Prop” tindrà lloc entre el 10 d’abril i el 2 de juliol del 2023.

La voluntat de l’esdeveniment és la d’oferir un aparador als creadors i creadores emergents, proposant una programació en diversos espais de proximitat de la ciutat de Girona, per tal d’apropar la cultura als barris de la ciutat i donar així un impuls a la visibilitat de projectes d’artistes amb poc recorregut professional”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

El cicle “A Prop” es va iniciar el 2020 com una proposta sorgida del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) "Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial". Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25 % per la Diputació de Girona.

L’edició 2022 de l“A prop” està en curs i la programació inclou 26 propostes en 13 equipaments de 7 barris diferents de Girona.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/186015_lajuntamentdegironaobreelterminidepre-entaciodepropo-te-peractuaralcicleaprop2023-1.htm