logo
Imprimir
17-10-2022 | 12:48hs
•PLA DE L'ESTANY

L'Ajuntament de Banyoles impulsa una segona campanya per fomentar la reducció de l'ús de bosses de plàstic

Premiarà aquells clients que utilitzin envasos reutilitzables a l'hora de fer les seves compres al mercat i al comerç local

L'Ajuntament de Banyoles impulsa una nova edició de la campanya de sensibilització per reduir les bosses de plàstic al mercat i al comerç local. Amb aquesta iniciativa, que es portarà a terme a partir d'aquest dimecres, es premiarà aquells clients que facin les seves compres utilitzant un envàs reutilitzable.

L'objectiu principal de la campanya és reduir l'ús de bosses de plàstic lleugeres al mercat incentivant l'ús d'envasos reutilitzables, especialment a les parades d'alimentació del mercat.

Per aquest motiu, l'Ajuntament repartirà gibrells a la quarantena de parades d'alimentació del mercat perquè els clients els utilitzin a l'hora de comprar la fruita i la verdura. La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, Anna Tarafa, ha explicat que "al mercat de Banyoles està molt consolidat l'ús del carretó, però encara s'utilitza la bossa de plàstic a l'hora de comprar els productes de fruita i verdura i aquesta campanya vol continuar incidint per reduir-les i incentivar l'ús d'envasos reutilitzables".

Per aquest motiu, a més del centenar de gibrells que es repartiran a les parades, també es premiarà les persones que utilitzin envàs de vidre, túpers i/o sarronets per fer les seves compres amb vals regal de 5 euros per comprar als establiments de l'Associació Banyoles, Comerç i Turisme. La campanya començarà aquest dimecres 19 d'octubre i s'allargarà fins a la 9 de novembre durant quatre setmanes.

Qüestionari d'hàbits
Paral·lelament, a totes les persones que contestin el qüestionari 'Per un mercat i comerç de Banyoles sostenible', on se'ls preguntarà sobre els seus hàbits de consum i l'ús de bosses de plàstic i d'envasos reutilitzables se'ls lliurarà un paquet de sarronets, una bossa de malla o una bossa de cotó.

Anna Tarafa ha explicat que "volem incidir en la ciutadania perquè es qüestionin els seus hàbits de compra i eliminin les bosses de plàstic a l'hora de comprar els seus productes al mercat i també al petit comerç d'alimentació".

Totes les persones que hi participin entraran en el sorteig de vals per valors de 50 euros per comprar als establiments de l'Associació Banyoles, Comerç i Turisme. Els vals se sortejaran el dimecres 9 de novembre al migdia.

La campanya compta amb la col·laboració de l'àrea de Medi Ambient i de la Taula de Sostenibilitat i té el suport de l'Associació Banyoles Comerç i Turisme i dels dos gremis de marxants del mercat de Banyoles.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/187452_lajuntamentdebanyole-impul-auna-egonacampanyaperfomentarlareducciodelu-debo-e-depla-tic-2.htm