logo
Imprimir
19-10-2022 | 12:17hs
•TARRAGONA

Voluntaris de CaixaBank participen en un entrenament amb el Nàstic Genuine

L'activitat s'emmarca en la Setmana Social, organitzada per l'entitat per fomentar la col·laboració amb iniciatives socials

Un total de 10 voluntaris de CaixaBank han participat en l'activitat d'entrenament del Nastic Genuine en el marc de la Setmana Social, organitzada per l'entitat per fomentar la col·laboració amb iniciatives socials. Durant la jornada, els voluntaris de CaixaBank, empleats i clients de l'entitat, es varen sumar a l'entrenament de l'equip del Nastic Genuine, que reuneix jugadors amb discapacitat intel·lectual. Jugadors i voluntaris han compartit una tarda d'exercici i entrenament, acabant la tarda amb un partit.

Rafel Magrinyà, entrenador de l'equip del Nàstic Genuine, va agrair l'assistència dels Voluntaris de CaixaBank. Magrinyà va destacar "és una alegria tornar a recuperar activitats com aquestes després d'aquest temps de pandèmia, i veure com ho gaudeixen els nens i nenes de l'equip".
Eduard Gené, empleat de CaixaBank i voluntari, va valorar molt positivament l'activitat, i va posar en valor l'esforç de la seva feina. Gené va destacar "és molt gratificant participar en una activitat com aquesta i veure com el meu temps fa feliç a una altra persona".

Elena Codina, voluntaria de CaixaBank, que ha participat en l'activitat, se n'enduu una experiència molt positiva, que li ha permès conèixer d'aprop el programa de voluntariat de CaixaBank. Codina ja havia participat en altres activitats de voluntariat de forma individual, i en aquesta ocasió hi va assistir amb dos dels seus fills, i va destacar "és una experiència molt enriquidora poder compartir aquest temps amb la familia, i inculcar-los als nens el valor de compartir temps amb els altres, sense esperar res a canvi".

A Tarragona, 429 empleats, familiars i clients de CaixaBank i les seves filials de la demarcació, participaran a les 59 activitats de voluntariat, que es celebraren des del 15 d'octubre fins al proper 23 d'octubre.

Després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia, aquesta nova edició de la Setmana Social es desenvolupa sota el lema 'Tots Compten Amb Tu' i suma el suport de 34 entitats socials que ajudaran que les activitats de voluntariat arribin a totes les províncies d'Espanya.
A banda de l'activitat d'entrenament amb el Nastic Genuine, a Tarragona es destaca la col·laboració amb l'entitat Todos en Azul, que treballa per millorar la qualitat de vida d'infants i joves amb trastorn d'espectre autista, i en aquesta activitat els voluntaris acompanyaran als nens i nenes a visitar l'exposició Els miralls de CaixaForum Tarragona. A Amposta, els voluntaris acompayaran al cinema a xiquetes i xiquets usuaris del centre d'acollida SUARA. En col·laboració amb el grup ecologista del Vendrell i Baix Penedès, els voluntaris participaran en la neteja de la platja de Comarruga i adequaran les senyslitzacions que delimiten les àrees protegides.

La importància del voluntariat per a CaixaBank
El foment del voluntariat és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tota classe de persones.
L'Associació de Voluntaris de CaixaBank desenvolupa un dels majors programes de voluntariat d'Espanya, amb una trajectòria de més de 15 anys. Està format per empleats en actiu de CaixaBank i el seu grup, així com jubilats i prejubilats de totes dues organitzacions, amics, familiars i clients. Durant el 2021, més de 5.000 persones compromeses han participat com a voluntaris actius i han contribuït a ajudar més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.
Les Setmanes Socials de CaixaBank suposen una oportunitat perquè persones pròximes a l'entitat financera i interessades en el compromís social puguin sumar-se a aquestes iniciatives solidàries.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank
CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L' entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions socials pròpies, altres en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", així com altres aliances que s'impulsen de forma directa des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de zones properes, així com donar suport a la Fundació "la Caixa" en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/187682_voluntari-decaixabankparticipenenunentrenamentambelna-ticgenuine-1.htm