logo
Imprimir
21-10-2022 | 16:31hs
•ALT EMPORDà

La CUP presenta demà a l'Empordà la seva aposta per posar plaques fotovoltaiques a l'autopista

Es basa en un estudi fet a l'AP7 sobre el potencial de generació elèctrica a les vies ràpides

La CUP presenta aquest dissabte a l'Empordà una alternativa d'implantació de plaques fotovoltaiques per generació elèctrica en autopistes, autovies i vies ràpides. La formació ha organitzat aquest dissabte 22 d'octubre, una xerrada a les 12 a l'Escala (al CER) i una a les 18 a la Sala la Fraternal d'Espolla, per presentar l'informe sobre el potencial de generació elèctrica amb fotovoltaica a l'AP7, redactat per Sergi Saladié i Lluís Salvat.

Les conclusions de l'informe apunten que només ocupant una superfície de sòl de l'AP7 del 24,1% amb plaques fotovoltaiques es podria generar el 4,4% del consum mitjà anual de Catalunya d'energia elèctrica. Si, a més, s'utilitzessin pèrgoles o falsos sostres, per duplicar la superfície d'instal·lació es podria arribar a cobrir fins al 7,3%.

Amb l'estudi, els independentistes volen demostrar que "un altre model d'implantació de les energies renovables és possible, presentant una proposta viable i realista que aprofita espais ja alterats per l'activitat humana, minimitzant, així, l'ocupació innecessària del territori, a més de fer-ho en zones pròximes als centres de màxim consum energètic".

Des de la formació remarquen que els resultats de l'informe fet a l'AP7 són extrapolables a la xarxa de vies d'alta capacitat, "arribant a poder-se produir gairebé el 21% de l'energia elèctrica consumida per fonts renovables". Si es tenen en compte les teulades útils d'edificis, aquest percentatge s'elevaria fins al 73% segons l'estudi.

En la presentació hi participarà el diputat i president de la Comissió d'Acció Climàtica del Parlament, Dani Cornellà, i la regidora de Salt i diputada a la Diputació de Girona, Marta Guillaumes. A l'acte de l'Escala, també hi intervindrà un membre de la Plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí a la Costa Brava, Jordi Estevez, i al d'Espolla, hi participaran dues entitats convidades, IAEDEN-Salvem l'Empordà i Albera Lliure de Molins.

Després de l'Empordà, la CUP preveu presentar els resultats d'aquest estudi arreu del territori, reunint-se amb ajuntaments, plataformes i entitats ecologistes per continuar treballant per "una veritable transició energètica" i per fer front comú contra la implantació de les macrocentrals solars i fotovoltaiques en zones rurals i poc habitades i allunyades dels centres de major consum elèctric.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/187916_lacuppre-entademaalempordala-evaapo-taperpo-arplaque-fotovoltaique-alautopi-ta-2.htm