logo
Imprimir
26-10-2022 | 18:58hs
•TARRAGONA

Més de 270 voluntaris es mobilitzen en la celebració de la Setmana Social de CaixaBank a Tarragona

Els empleats de l'entitat, juntament amb familiars i clients, han participat en un "marató" de voluntariat que ha tingut lloc del 15 al 23 d'octubre

Més de 10.000 empleats, familiars i clients de CaixaBank i les seves filials, amb la col·laboració activa de Voluntaris CaixaBank, han participat en la setmana més solidària de l'any organitzada per l'entitat per fomentar el voluntariat en favor d'iniciatives solidàries. A Tarragona han sigut 278 els voluntaris que s’han sumat a l’iniciativa de CaixaBank, que han sumat un total de 631 hores de voluntariat.

La Setmana Social, després de dos anys sense poder celebrar-se de manera presencial a causa de la pandèmia, ha superat les expectatives de participació que preveia l'entitat. En total, s'han organitzat més de 2.000 activitats de voluntariat distribuïdes per tot Espanya, del 15 al 23 d'octubre. A Tarragona, la Setmana Social ha desplegat una programació de 59 activitats.

Aquesta nova edició de la Setmana Social  s'ha  desenvolupat sota el lema 'Tots Compten Amb TU', i ha comptat amb el suport de prop de 1.000 entitats socials que han ajudat que les activitats de voluntariat arribin a totes les províncies del territori.  

Les accions que s'han dut a a contemplen un ampli ventall de tipologies, des de sensibilització i acció a favor del mediambient, discapacitat, pobresa infantil, gent gran, educació o immigració.  

La importància del voluntariat per a CaixaBank

El foment del voluntariat és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l' entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank desenvolupa un dels majors programes de voluntariat d'Espanya, amb una trajectòria de més de 15 anys. Està format per empleats en actiu de CaixaBank i el seu grup, així com jubilats i prejubilats, amics, familiars i clients. Durant el 2021, més de 5.000 persones compromeses van participar com a voluntaris actius i han contribuït a ajudar més d'1.70.000 persones vulnerables a tot Espanya en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

Les Setmanes Socials de CaixaBank suposen una oportunitat perquè persones pròximes a l'entitat financera i interessades en el compromís social, puguin sumar-se a aquestes iniciatives solidàries.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d' iniciatives d' acció social i el foment del voluntariat són una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'estratègia d'Acció Social es centra en fomentar accions socials pròpies, altres en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", així com altres aliances que s'impulsen de forma directa des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes de primera mà, així com donar suport a la Fundació "la Caixa" en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa i la organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/188289_me-de270voluntari-e-mobilitzenenlacelebraciodela-etmana-ocialdecaixabankatarragona-1.htm