logo
Imprimir
27-10-2022 | 16:13hs
•CATALUNYA NORD

El Rosselló viurà una vesprada dedicada a la cançó popular amb el Canti a Illa

És una col·laboració de diverses entitats amb el projecte Càntut i la col·laboració de Lluís Puig

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral dedicarà una vesprada a la cançó de tradició oral a Illa, al Rosselló. Amb la col·laboració de diverses entitats i la complicitat de l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, La Fàbrica acollirà dissabte 12 de novembre el Canti, una trobada gratuïta per fer viure la música de tradició arrel mitjançant diverses activitats.

A partir de les cinc de la tarda, Canti convida a viure la tradició oral amb diverses activitats, com el concert del Grup dels amics del cant o Jaume Arnella o una cantada popular.

La tarda començarà amb el Grup dels amics del cant, un cor d'homes d'Illa, que oferirà un concert amb repertori tradicional i popular. Seguidament, actuarà el cantant nord-català Ramon Gual. Una altra de les veus que s'hi podrà escoltar serà la de Jaume Arnella, una baula imprescindible per entendre com la cançó popular catalana ha perviscut fins a arribar als nostres dies, que actuarà acompanyat pel músic Ferran Martínez.

També hi ha previstes dues presentacions. En primer lloc, coincidint amb el centenari de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, hi haurà una ressenya de les recerques musicals a Catalunya Nord amb Oriol Lluís Gual, director del Museu de la Música de Ceret. I, en segon lloc, el corresponsable del Càntut, Albert Massip, repassarà les diferents branques i activitats que es duen a terme sota el paraigua del projecte.

Per finalitzar, el Casal de Perpinyà oferirà un taller de glosa, una iniciació a la cançó improvisada apta per a tots els nivells que donarà pas a una cantada popular per acabar la vesprada.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/188406_elro-elloviuraunave-pradadedicadaalacancopopularambelcantiailla-1.htm