logo
Imprimir
31-10-2022 | 10:44hs
•ALT EMPORDà

La Jonquera, epicentre del gravel a Catalunya

‘La Gravelera’ és una proposta circular de dos dies de durada amb sortida i arribada a La Jonquera que impulsa la modalitat de ciclisme gravel

El passat dimecres 26 d’octubre, als Porxos de Can Laporta, l’Ajuntament de La Jonquera va presentar el nou producte turístic ‘La Gravelera’. L’acte va comptar amb la participació de l’alcaldessa Sònia Martínez, les regidores Lluïsa Macias i Míriam Lanero i els regidors Jordi Picornell i Rafael Medinilla, així com amb la presència del director del Parc Natural de L’Albera i de membres de l’entitat Empordà Turisme. «L’equip de govern volem convertir La Jonquera en l’epicentre del ciclisme gravel a Catalunya. Sabem que ens trobem en un indret estratègic de luxe i que disposem d’un magnífic enclavament i d’una fantàstica infraestructura natural amb pistes en bon estat i carreteres interiors molt poc transitades. De la mà del nou producte turístic jonquerenc, volem continuar impulsant i promovent el turisme actiu i de natura al poble», afirma la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de La Jonquera, Lluïsa Macias.

‘La Gravelera’ és una proposta circular de dos dies de durada amb sortida i arribada a La Jonquera que impulsa la modalitat de ciclisme gravel, tot i que també és apta per a recórrer amb bicicleta de muntanya. El traçat descobreix el costat més salvatge i indòmit de L’Empordà, travessant el Parc Natural de L’Albera fins a arribar al Parc Natural de Cap de Creus. En concret, la primera etapa va des de La Jonquera fins a Port de la Selva i consta de vuitanta quilòmetres i un desnivell positiu de 1.850 metres. La segona etapa, amb gairebé vuitanta-set quilòmetres i un desnivell positiu de 1.510 metres, surt des de Port de la Selva i s’endinsa en una ruta molt poc coneguda per pistes i corriols fins a Cadaqués. Així mateix, després de recórrer la línia de la costa més salvatge de la Costa Brava, el Parc Natural del Cap de Creus, el recorregut passa per Roses i Peralada i finalitza novament a La Jonquera.

Emmarcada en el Pla Estratègic de Desenvolupament Turístic de l’Ajuntament de La Jonquera, ‘La Gravelera’ ha comptat amb la col·laboració de grans referents del cicloturisme a Catalunya, entre altres l’ideòleg de la ruta Pirinexus, la ruta Transpirinenca, la ruta Pedals de Foc o la ruta Volta al Cadi qui ha donat suport en el disseny de l’itinerari. En aquest sentit, la setmana passada, l’organització i l’equip de col·laboradors van portar a terme un treball de camp conjunt sobre el terreny per tal d’acabar de perfilar el nou producte turístic jonquerenc que molt aviat es començarà a comercialitzar.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/188672_lajonqueraepicentredelgravelacatalunya-1.htm