logo
Imprimir
07-11-2022 | 12:18hs
•TARRAGONA

SAP-FEPOL preveu una 'grip blava' a la Sala 112 de Reus per aquest dijous

L'organització sindical preveu una "quantitat important d'indisposicions justificades per causes mèdiques"

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) preveu una "grip blava" amb "quantitat important d'indisposicions justificades per causes mèdiques" a la Sala 112 de Reus per aquest dijous. El sindicat denuncia des de fa temps "la greu situació" de la sala, amb una manca d'efectius que genere situacions complicades als agents que hi treballen. La primera va ser el juny del 2020, en un comunicat que demanava "incrementar de manera urgent els efectius policials a la Sala 112 de Reus. Ja llavors, la nostra organització sindical veia amb preocupació les condicions sota les quals havien de treballar els mossos i les mosses d'esquadra d'aquesta destinació. De llavors ençà, i no han estat poques les vegades, les promeses de canvis organitzatius, d'increment d'efectius o d'increment d'hores extraordinàries han estat freqüents cada vegada que la nostra organització ha sortit amb un comunicat denunciant la greu situació de la Sala 112", diuen.

Tot i això, l'organització denuncia que "cap de les promeses o dels compromisos que s'han fet sobre aquesta destinació s'han complert i malgrat que el col·lectiu s'ha concentrat dues vegades reclamant millores en el servei operatiu, la situació no millora i cada vegada és pitjor". "Els efectius policials més no poden fer quan assumeixen fins i tot, la responsabilitat de gestionar en solitari una sola regió policial", critiquen.

Per tot plegat, i "davant dels reiterats incompliments, davant la manca de respecte absolut que suposa ignorar constantment als efectius policials i davant les greus conseqüències per la salut que tot plegat està suposant", SAP-FEPOL preveu que aquest dijous, 10 de novembre, hi hagi una "grip blava" a la Sala 112. "És evident que la situació actual té afectació directa sobre la salut de les persones i preveiem doncs que el dijous vinent, les indisposicions justificades per motius de salut seran generals", diu el sindicat en un comunicat en què critica que els efectius policials de la Sala 112 "estan esgotats, cansats i decebuts per com s'està gestionant la seva situació i per com s'està ignorant i menystenint les greus conseqüències que de manera personal estan patint".

SAP-FEPOL reclama al Departament d'Interior que prengui la iniciativa. "No pot quedar al marge de la negociació i de la millora de les condicions de la Sala 112 de Reus, així com de la resta de Sales del territori", diu el sindicat. L'organització reclama una reunió "urgent" per trobar sortida a la situació i confia que hi assisteixin els màxims responsables del Departament, de la Direcció General, de la Prefectura i de la Sala 112 de Reus.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/189153_-ap-fepolpreveuunagripblavaala-ala112dereu-peraque-tdijou--2.htm