logo
Imprimir
11-11-2022 | 15:19hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb activitats durant tot el mes de novembre

L’acte institucional es farà el divendres 25 de novembre, a les 13 h, al Centre Cultural La Mercè

Girona commemorarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb diverses activitats que es portaran a terme al llarg del mes de novembre. L’esdeveniment principal tindrà lloc divendres 25 de novembre, a les 13 h, amb un acte institucional conjunt entre l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona al Centre Cultural La Mercè. L’acte comptarà amb la participació de la Fundació Ser.Gi, que presentarà l’exposició fotogràfica “On habita la violència masclista”, de Joan Aureli Martí, organitzada en el marc de la diada.

La mostra il·lustra les diferents violències que pateixen les dones, des de la violència física a la violència estructural i posa el focus en el procés d’apoderament de les dones per afrontar i superar aquestes violències. Cada fotografia va acompanyada d’un petit text reflexiu escrit per 15 dones relacionades amb el món de la cultura, el periodisme i la literatura de les comarques gironines. Paral·lelament, s’ha elaborat una guia de recursos com a complement a la visita per treballar amb grups, escoles, instituts o col·lectius.

Una de les activitats destacades de la programació és la conferència “Ocupació en clau de gènere. Assetjament sexual a la feina: prevenció, detecció i abordatge”, que es farà el dijous 24 de novembre, a partir de les 9.30 h, al Centre Cultural La Mercè. L’activitat, organitzada des de l’Ajuntament de Girona, és oberta a tota la ciutadania, i reflexionarà sobre el significat de l’assetjament sexual i per raó de sexe en l’àmbit laboral. La xerrada té per objectiu que les persones participants aprenguin a identificar els casos d’assetjament i a donar-hi resposta. Podeu consultar-ne més informació i fer la inscripció a través d’aquest enllaç.

Una altra de les propostes d’aquest any és l’exposició “Dóna la volta a les llegendes”, que el consistori reedita coincidint amb la commemoració de la diada. La mostra, adreçada especialment als infants, busca donar a conèixer els estereotips de gènere que hi ha darrere d’algunes de les llegendes sobre Girona i es podrà veure al Centre Cívic Ter fins al 30 de novembre.

Precisament els centres cívics de la ciutat acolliran una quinzena del total d’activitats programades, entre les quals tallers, taules rodones, mostres artístiques, jornades de reflexió, la presentació d’un llibre, una obra de teatre o una quina feminista. També es faran exposicions fotogràfiques, xerrades, projeccions, ponències o concerts. Totes les activitats han estat organitzades conjuntament entre l’Ajuntament de Girona, a través del Consell Municipal d’Igualtat de Gènere; l’Institut Català de les Dones i diverses entitats i organitzacions de la ciutat.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/189605_gironacommemoraeldiainternacionalperaleliminaciodelaviolenciaenver-le-done-ambactivitat-duranttotelme-denovembre-1.htm