logo
Imprimir
14-11-2022 | 18:34hs
•ACTUALITAT GIRONA

La plantilla de la Policia Municipal de Girona simula 'la mort de la confiança' cap al govern municipal

Agents del cos es concentren amb un fèretre davant l'Ajuntament i entren al ple

Nova protesta de la Policia Municipal de Girona a l'hora del ple municipal d'aquest dilluns. Aquest cop la plantilla s'ha concentrat a la plaça del Vi amb un fèretre per simular "la mort de la confiança" dels agents cap al govern municipal. Han acabat entrant dins el ple amb el taüt i repartint recordatoris al saló de plens.

I és que la plantilla denuncia des de fa mesos les seves condicions laborals, però els sindicats asseguren que encara no han pogut reunir-se amb l'alcaldessa Marta Madrenas per abordar la qüestió. Des de l'agost hi ha un conflicte laboral i sindical obert que va portar els agents a plantar-se i no fer més hores extra i encara no s'ha resolt.

Sergi Fernández, coordinador dels serveis jurídics i delegat del SIP-Fepol a les comarques de Girona, explica que fa un any que negocien i han arribat a acords, però "no hi ha hagut una forma d'aplicar-los". El punt culminant va ser a l'estiu, quan la policia es va plantar i va decidir no realitzar més serveis extraordinaris, i això va comportar que Madrenas va obligar per decret la Policia Municipal a fer hores extres per les Fires de Sant Narcís.

Els sindicats van criticar llavors que el decret "atropellava els drets" dels agents, al mateix temps que denunciaven que era fruit de la inacció del consistori per resoldre el conflicte. Aquest decret d'urgència ha estat recorregut i ara els sindicats estan a l'espera de la justícia.

"Entenem que l'Ajuntament està actuant de mala fe, no hi ha voluntat negociadora", diu Fernández, que critica que "no hi ha un projecte policial clar" a la ciutat i que hi ha dificultats per aplicar uns acords que beneficiarien a tot el col·lectiu.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/189747_laplantilladelapoliciamunicipaldegirona-imulalamortdelaconfiancacapalgovernmunicipal-2.htm