logo
Imprimir
15-11-2022 | 10:00hs
•LA SELVA

Acte de comiat als contenidors a Santa Coloma de Farners

A l'acte hi ha participat el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Paraire; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí i el conseller de Residus, Quim Vivas

La població de Santa Coloma de Farners ha organitzat un acte de comiat als contenidors davant la imminent implantació del nou sistema de recollida de residus porta a porta aquest dilluns,14 de novembre. Sota el lema "Diem adéu als contenidors!", el Consell Comarcal de la Selva, a través de l'empresa NORA, SA, i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners han organitzat diversos actes a la capital de la Selva com un passacarrers, que ha comptat amb els protagonistes de la crònica del porta a porta, també de la Confraria Jove i tres elegantíssims convidats. Paral·lelament, s'ha fet una xocolatada amb Xucamulla a la plaça Farners.

Els actes han seguit amb un acte oficial en què hi ha assistit el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i el conseller de Residus, Quim Vivas. En el transcurs d'aquest acte, s'ha fet " l'adéu per sempre als contenidors" amb la retirada dels últims contenidors de paper, vidre i envasos del poble. La resta s'han retirat prèviament el matí per l'empresa NORA SA.

Després d'aquest acte oficial, en què s'ha atès els mitjans de comunicació, s'han fet diverses activitats d'inspiració mediambiental a la Plaça Farners amb el millor conte de la Termals, el joc dels cubells d'en Muralles, el joc de les RRR, entre altres.

El porta porta arribarà a Santa Coloma Residencial el dia 24 de novembre

A Santa Coloma Residencial, el porta a porta arribarà una setmana més tard, concretament el dia 24 de novembre. El dijous 24 de novembre es retiraran els contenidors de bon matí. El mateix dijous al vespre començarà el porta a porta. Durant aquests darrers tres mesos s'ha fet una gran tasca informativa amb diverses xerrades, l'activitat "la ruleta dels envasos" i el repartiment de cubells de les llars.

Campanya de comunicació ciutadana

El Consell Comarcal de la Selva a través de l'empresa NORA, SA, i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners han dut a terme una campanya de comunicació amb l'objectiu d'arribar a tota la ciutadania colomenca. Des de principis del mes de setembre, la campanya de comunicació s'ha reforçat amb la incorporació de diverses accions de comunicació que tenien com a únic objectiu esvair qualsevol dubte sobre el nou model de recollida de residus, que s'implantarà aquest dimecres, dia 16 de novembre.

Durant les tres darreres setmanes, els colomencs i colomenques han pogut recollir els seus cubells al pavelló dels Saioners. Aquelles persones nouvingudes o que encara no tinguin els cubells poden adreçar-se a l'oficina del porta a porta, situada a la planta baixa de l'Ajuntament. Els horaris de recollida de cubells seran tots els dilluns del 21 de novembre al 19 de desembre, de nou del matí a dues del migdia. Tots els dimecres del 23 de novembre al 7 de desembre, de les tres de la tarda a les vuit del vespre i tots els dissabtes del 26 de novembre al 31 de desembre, de les nou del matí a les dues de la tarda.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/189819_actedecomiatal-contenidor-a-antacolomadefarner--1.htm