logo
Imprimir
16-11-2022 | 09:24hs
•ESPORTS

El Massi-Tactic fitxa 5 corredores internacionals i 4 catalanes per a la temporada 2023

Les cares noves són la canadenca Adèle Normald, la colombiana Jennifer Ducuara, la francesa Cécile Lejeune, la portuguesa Vera Vilaça, l’hongaresa Petra Zsankó i les catalanes Estefania Jiménez, Iris Gómez, Patry Ortega i Eli Escursell

El Massi-Tactic UCI Women’s Team, de Torroella de Montgrí (Girona), comptarà amb 5 fitxatges internacionals i 4 catalans per afrontar la cinquena temporada a l’elit. Els nous reforços són la canadenca Adèle Normald, la colombiana Jennifer Ducuara, la francesa Cécile Lejeune, la portuguesa Vera Vilaça, l’hongaresa Petra Zsankó i les catalanes Estefania Jiménez, Iris Gómez, Patry Ortega i Eli Escursell. Amb aquests 9 reforços les gironines tanquen la plantilla del curs 2023 amb un total de 12 corredores, sumades a les renovacions de l’alemanya Corinna Lechner, la polonesa Aurela Nerlo i l’equatoriana Miryam Nuñez. L’equip dirigit per Manel Gonzalo i Àngel González iniciarà la temporada com a equip UCI Continental al febrer, amb les baixes de Nathalie Eklund, Sofia Gomes, Andrea Ramírez, Spela Kern, Maaike Coljé, Mireia Benito, Mireia Trias, Martina Moreno i Belén López.

 Sergi Güell, president del CC Baix Ter, explica “hem dissenyat un equip per igualar o fins i tot millorar els resultats de la temporada passada. La majoria dels nous fitxatges són joves talents que volen créixer amb nosaltres per, en un futur, ascendir a conjunts WorldTour”. En aquest sentit, Güell es mostra orgullós que 4 corredores de la temporada passada hagin fet el salt a la màxima categoria: “Per nosaltres, és un orgull que puguin progressar. Tan de bo, en un futur, passem de ser un equip trampolí a competir habitualment contra les millors del món”. El Massi-Tactic ha dissenyat un equip “amb el màxim de corredores catalanes possibles amb nivell UCI i promeses de països estrangers que volen donar-se a conèixer”.

 Les de Torroella de Montgrí, únic equip femení català de l’elit internacional de ciclisme de carretera, afrontaran el 2023 el cinquè curs a la màxima categoria del ciclisme en ruta a nivell mundial que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI). La temporada passada, com a equip de categoria UCI Continental, van participar en proves de la màxima divisió, WorldTour, on va donar la cara contra els millors equips del món, i van sumar podis en curses internacionals per Europa.

Entre 18 i 36 anys i amb ganes de reivindicar-se a Europa

La canadenca Adèle Normald (5/1/2002) destaca en escalada i l’any passat, el seu primer en el circuit professional, va ser 4a a l'Alpes Grésivaudan Classic. Corre amb bicicleta de competició des dels sis anys i al 2023 aspira a obtenir la seva primera victòria a Europa.

La colombiana Jenifer Ducuara (31/1/1996) és una ciclista completa que té el seu punt fort a la muntanya, tal i com va demostrar en el lideratge a La Vuelta a Burgos i entrar al top10 del Gran Premi d’Eibar el 2022. Com Normald, confia en fer un bon paper a Europa la propera temporada amb el club gironí.

La francesa Cécile Lejeune (1/2/1998) és una corredora que destaca en la contrarellotge i en l’escalada. La temporada passada va ser 14a als campionats nacionals de França i 15a al Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Serà la seva primera participació en un equip continental.

La portuguesa Vera Vilaça (17/1/1998) prové del triatló, on va competir-hi 14 temporades, i aquest any s’ha centrat únicament en el ciclisme. El 2021 va guanyar la Copa de Portugal i enguany ha estat 3a de la Volta a Portugal després d'una frec a frec precisament amb el Massi-Tactic. Vilaça és una ciclista polivalent a qui li agraden les curses muntanyoses.

L’hongaresa Petra Zsankó (18/2/2001) havia competit en l’skate i el 2021 es va introduir en el ciclisme de competició. Aquest, serà el seu primer any en un equip continental.

La terrassenca Estefania Jiménez (7/11/2004) és una jove promesa del ciclisme català que s’adapta a totes les modalitats. És una corredora fixa de la selecció catalana que ha participat en carreres internacionals com la Volta a Portugal, diverses copes de nacions i ha aconseguit podis d'etapa a curses de Cantàbria i Pamplona.

La lleidatana Iris Gómez (21/10/1986) torna al club empordanès després del seu pas al filial del Massi-Tactic, el Catema.cat, el 2020. Prové del Bizkaia Durango i en els darrers anys s’ha convertit en una de les ciclistes catalanes més destacades.

Només un any després, la corredora de Vallirana, Patry Ortega (15/9/1988), torna al Massi-Tactic. És una corredora polivalent que es troba còmode a la mitja muntanya. En el seu pas pel club empordanès, va ser 3a a l’última etapa de la Volta a la República Txeca, de la Copa d'Espanya elit i del campionat de Catalunya CRI, entre d'altres.

Qui també inicia una segona etapa al Massi-Tactic és la terrassenca Elisabet Escursell (30/10/1996). Tres anys després la corredora vallesana torna procedent del ciclisme italià i d’haver competit, a la seva carrera, amb la selecció espanyola, als Jocs Olímpics de la Joventut de la Xina i d’haver estat Campiona d’Espanya en contrarellotge i velocitat en categoria base.

Cinquè any de vida dins d’un club fundat el 1990 i nou filial pel Massi-Tactic el 2023

El Massi-Tactic, primer equip femení del Club Ciclista Baix Ter, està dirigit per Manel Gonzalo i Àngel González i el 2023 disputarà la cinquena temporada com a conjunt continental. És l’únic català femení que competeix a l’elit mundial. La temporada s’allargarà fins el setembre i competiran en una trentena de curses nacionals i internacionals, algunes de les quals de la UCI WorldTour, el primer nivell.

El CC Baix Ter es va fundar el 1990 i va crear el seu primer equip femení ara fa 12 anys per donar projecció a noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. Tot i la creació de l’equip UCI al 2019, el club empordanès ha continuat apostant pel creixement del planter. El 2023 el Massi-Tactic afegirà un filial a l’estructura. El Massi-Tactic Academy agafarà el relleu del fins ara segon equip amateur que tenia el Club Ciclista Baix Ter (Catema.cat) i estarà concebut per ascendir promeses catalanes en un període d’entre sis mesos i dos anys i poder tenir, en un futur, un primer equip format per gairebé la totalitat de ciclistes de Catalunya.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/189920_elma-i-tacticfitxa5corredore-internacional-i4catalane-peralatemporada2023-1.htm