logo
Imprimir
17-11-2022 | 14:37hs
•LA SELVA

Impulsen una ruta entre el Montseny i la mediterrània, la Tourdera

Es pot fer a peu o en bicicleta resseguint els cursos de la Tordera i la riera d'Arbúcies

El Consell Comarcal de la Selva, juntament amb diversos ajuntaments de la conca de la Tordera, està desenvolupant el projecte Tourdera, una ruta per fer a peu o en bicicleta que ressegueix els cursos fluvials de la Tordera i de la riera d'Arbúcies. Amb el moviment d'usuaris pel territori, es pretén incentivar sectors com la restauració, l'hostaleria o els guiatges; donar a conèixer el patrimoni i promoure l'esport i les passejades entre la població local. El projecte pretén ajudar en la dinamització dels municipis interiors, que per si sols tenen poca capacitat d'atracció de visitants, i completar i diversificar l'oferta dels municipis litorals.

Tourdera són poc més de 200 quilòmetres de ruta a l'abast de senderistes i ciclistes. Tota la ruta es troba senyalitzada, amb aproximadament 800 suports de senyalització, que fan que el seu seguiment es pugui realitzar des del mateix terreny. Però els usuaris disposen, també, de tota la informació de la ruta, inclosos tracks de seguiment per a GPS, accessibles a la pàgina web del projecte.

Per tal de donar a conèixer la ruta, aquest dijous s'ha programat una visita amb diversos mitjans de comunicació, que han pogut fer un petit tram de la ruta que parteix de la vila d'Arbúcies, amb el qual es ressegueix la riera d'Arbúcies i que permetrà donar a conèixer la filosofia del projecte i tastar-lo.

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha explicat que així com el riu Tordera té un paper molt destacat en tots els municipis per on passa, amb la riera d'Arbúcies, que és un dels principals cursos fluvials tributaris de la Tordera, passa el mateix. Es tracta d'una riera de gran interès natural, per això està inclosa dins de la xarxa PEIN d'espais naturals, però també paisatgístic, fet la fa idònia per a la pràctica del senderisme i de la bicicleta.

Des d'Arbúcies, la Tourdera permet fer dos trams de gran atractiu natural i paisatgístic, amb el Parc Natural del Montseny com a protagonista, i amb elements d'interès patrimonial com el castell de Montsoriu. Així, des d'Arbúcies es pot fer el tram Arbúcies – coll de Sant Marçal i el tram Arbúcies – castell de Montsoriu.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha explicat la importància de la participació de l'ens en aquest projecte. La demanda creixent d'usuaris que cerquen rutes, així com l'oportunitat que generen aquests itineraris com a dinamitzadors del territori, van fer que l'any 2010 el Consell plantés la primera llavor del projecte, iniciant un treball de camp de prospecció i anàlisi de la seva viabilitat. Posteriorment, l'ha liderat, ja que es tracta d'un territori fraccionat en dues províncies, tres comarques i 18 municipis.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/189994_impul-enunarutaentreelmont-enyilamediterranialatourdera-1.htm