logo
Imprimir
30-11-2022 | 19:10hs
•LA GARROTXA

Els treballadors de l’Hospital d’Olot es concentren de nou i avisen de futures mobilitzacions si les negociacions no avancen

Uns 200 professionals sanitaris han reclamat més inversió en personal i un tracte “digne i humà” 

Al voltant de 200 treballadors i treballadores de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (FHOCG) s’han manifestat avui a l’exterior de les instal·lacions per agrair als usuaris i ciutadans d’Olot el seu suport a les mobilitzacions de suport a les reivindicacions de la plantilla i per a defensar “una atenció sanitària de qualitat i seguretat que és per i de tots”, segons assenyalen a través d’un comunicat. 

“Advoquem pel diàleg i per l’inici de la negociació amb la direcció esperant que es donin respostes amb solucions i fets a les nostres reivindicacions”, han assenyalat els treballadors i treballadores, que també han alertat que, en cas de no obtenir “solucions tangibles i útils per tal de millorar les condicions de treball i així poder donar un servei de qualitat als pacients”, hi haurà noves protestes: “Els representants legals dels treballadors i treballadores acorden programar un calendari de mobilitzacions i altres accions a partir del gener de 2023”. 

El que demanen els treballadors

En concret, la plantilla de la FHOCG reivindica tres punts específics, entre els quals una “previsió de plantilla de personal adequada a les necessitats reals del servei i més inversió en personal”. En aquesta línia, la plantilla exigeix que s’acabi la “precarietat contractual” com a mesura per “garantir una bona qualitat i seguretat en l’atenció a l’usuari”.

D’altra banda, en el comunicat dels sanitaris també es demana un “tracte digne i humà”. “Prou d’assumir altes càrregues assistencials, pressions per assegurar cobertures, no garantir el dret al gaudiment de permisos, empatia, escoltar comentaris i respostes poc agradables…”, assenyalen els treballadors, que finalment també critiquen que la seva retribució (DPO) “no pot dependre de les despeses de manteniment del centre”.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/190994_el-treballador-delho-pitaldolote-concentrendenouiavi-endefuture-mobilitzacion-ile-negociacion-noavancen-1.htm