logo
Imprimir
27-12-2022 | 19:28hs
•EL RIPOLLèS

L’Ajuntament de Ripoll i la Fundació Eduard Soler aposten per la creació d’habitatge assequible i sostenible

S’ha signat un conveni entre el consistori i la fundació privada aquest dilluns, per tal d’iniciar la construcció de dos edificis a la zona de Can Guetes de Ripoll

Aquest dimarts a la tarda, l’alcalde de Ripoll Jordi Munell, el president de la Fundació Eduard Soler, el Sr. Jordi Colomer i el Sr. Jordi Brull, patró i secretari general de la Fundació, han signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Eduard Soler – Escola del Treball del Ripollès amb l’objectiu de crear habitatges de lloguer assequible, de protecció pública i per a la residència d’estudiants de l’Escola o altres centres formatius i esportistes del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès (CTER). La seva construcció s’ha de dur a terme en dues parcel·les ubicades a la zona de Can Guetes.

També han estat presents a l’acte els patrons de la Fundació i regidors de l’Ajuntament Joaquim Merino i Roger Bosch; i els regidors Josep Maria Creixans i Joaquim Colomer, ja que l’acord també ha rebut la col·laboració de les regidories d’Hisenda i Urbanisme. La Fundació realitzarà una inversió superior als 5 milions d’euros per fer realitat aquests edificis, que es vol que acabin essent per a joves, gent gran, estudiants i per facilitar l’emancipació juvenil. L’alcalde, Jordi Munell, ha qualificat el conveni d’”històric” per a Ripoll.

Objectius del conveni

Des dels seus inicis, els objectius principals de la Fundació Eduard Soler han estat formar estudiants, retenir i atraure talent. Així ho demostren les dades que recullen que actualment la FES ofereix una àmplia formació reglada, amb diferents Graus Superiors i un màster especialitzat en “Smart Factory”, més de 70 cursos anuals de Formació Contínua, entre d’altres. Tanmateix, la FES també és un revulsiu per atraure estudiants d’altres comarques; de fet, el 90% dels estudiants actuals provenen de fora del Ripollès, sent Osona la comarca que més n’aporta amb un 47%. Cal destacar que el 100% dels alumnes s’acaben inserint laboralment.

En aquest context, la signatura del conveni s’alinea amb els objectius de la Fundació, sobretot amb el de retenir el talent, oferint habitatge destinat especialment als alumnes que s’estan formant, però també amb l’oferta de lloguer assequible perquè un cop formats, es puguin quedar a treballar i viure al Ripollès. També es vol millorar la residència del CTER per tal de continuar potenciant aquesta eina de formació esportiva i educativa.

Habitatge sostenible

Els dos edificis, que inclouran entre 36 i 42 habitatges seran sostenibles, en una aposta pel medi ambient per part de l’Ajuntament i la Fundació. El conveni preveu que siguin habitatges energèticament eficients i que es puguin connectar a la xarxa de calor municipal amb biomassa. També tindran una ventilació eficient amb recuperació de calor i es mirarà de minimitzar al màxim la seva petjada de carboni, sobretot apostant per proveïdors locals, tant en la seva construcció com en l’ús diari. Es preveu que s’utilitzin materials que necessitin el mínim manteniment. Aprofitant les parcel·les, s’hi inclouran uns horts municipals que podran ser utilitzats en primera instància per les persones que visquin als nous edificis.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/193053_lajuntamentderipollilafundacioeduard-olerapo-tenperlacreaciodhabitatgea-equiblei-o-tenible-2.htm