logo
Imprimir
03-01-2023 | 14:09hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles organitza una cavalcada accessible per a tots els infants

Durant el recorregut de la cavalcada dels Reis d’Orient s’han habilitat espais de calma, així com hi haurà un tram d’estímuls baixos i zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda

Banyoles serà una de les primeres ciutats de tot Catalunya en organitzar la cavalcada dels Reis nd’Orient accessible per a totes les persones. El recorregut inclou diversos espais de calma, zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda i un tram d’estímuls baixos. D’aquesta manera es vol fer que tots els infants que ho vulguin puguin gaudir d’aquesta activitat tan màgica.

El dijous 5 de gener, a les 6 de la tarda, es donarà inici a la cavalcada dels Reis d’Orient de Banyoles amb l’arribada de la comitiva reial, al passeig Darder, davant del camp de futbol Nou.

A dos quarts de 7, des del mateix camp de futbol tindrà lloc l’espectacle de benvinguda de ses Majestats els Reis d’Orient que donarà peu a l’inici de la cavalcada que tindrà el següent recorregut: passeig Darder, carrer de la Barca, carrer Estany, plaça de les Rodes, carrer Jacint Verdaguer, carrer Porta dels Turers, plaça Major, carrer Àngel Guimerà, passeig Indústria i acabarà davant de l’Ajuntament. A dos quarts de 8 de la tarda es tancaran les activitats amb una xocolatada a la plaça de les Rodes. Cal tenir en compte que l’arribada de la comitiva i l’espectacle de benvinguda començaran amb màxima puntualitat.

Enguany la principal novetat és que l’organització ha vetllat per fer accessible la cavalcada per tal que tots els infants i adults amb hipersensibilitat sensorial i/o diversitat funcional hi puguin assistir. Aquest és un tret diferencial, i és que es tracta d’una iniciativa pionera a tot Catalunya.

Així, durant la cavalcada hi haurà zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda al camp de futbol Nou i a la plaça del Carme. Tanmateix, els restaurants La Carpa i Can Xabanet i a la botiga Arc Moda seran espais de calma, és a dir, punts estratègics i tranquils per a poder-se relaxar. A més, com a darrer aspecte per a fer el recorregut el màxim accessible possible, el carrer de la Barca, que va des de l’Estany fins a la plaça del Carme, el so serà més moderat, hi haurà menys gent i el ritme de la cavalcada serà més pausat.

Espectacle ‘Mussi a la gàbia’
La cavalcada del 2023 suposarà la jubilació d’en Mussi, el patge inventor de la comitiva reial de Banyoles. Per acomiadar-lo, en Mec, la Puf, la Xum i en Lup, la resta de patges, li han fet una cançó sorpresa que li cantaran el mateix dia 5. A més, han preparat una coreografia per fer durant la tornada de la cançó i que penjaran a les xarxes socials perquè tots els nens i nenes la ballin també durant l’espectacle de benvinguda dels Reis per dir adeu a l’encarregat d’enviar les cartes dels infants de Banyoles cap a l’Orient.

La cavalcada dels Reis d’Orient de Banyoles és possible gràcies al gran nombre de persones que de forma desinteressada hi col·laboren, aquest any hi participen un total de 235 persones, de les quals unes 180 són voluntàries.


Afectacions viàries
Per altra banda, també hi haurà diverses afectacions viàries durant la tarda i nit del 5 de gener. A partir de les 3 de la tarda es prohibeix aparcar al passeig Darder que quedarà tallat de les 5 a les 7 de la tarda des del restaurant La Carpa fins al passeig Dalmau. Tampoc es podrà aparcar al carrer Sardana, a l’alçada del camp de futbol Nou, en cap dels dos costats del carrer els dies 4 i 5 de gener. Al passeig Indústria quedarà prohibit aparcar-hi a partir de les 3 de la tarda del 5 de gener, una via que quedarà tallada de les 4 de la tarda fins a les 10 de la nit per fer-hi el muntatge i desmuntatge del final de cavalcada. Per últim, als carrers per on passa el recorregut s’hi prohibeix aparcar des de les 3 de la tarda i no s’hi podrà circular de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 10 de la nit.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/193596_banyole-organitzaunacavalcadaacce-ibleperatot-el-infant--1.htm