logo
Imprimir
09-01-2023 | 14:17hs
•ACTUALITAT GIRONA

La Pista de Gel supera el seu rècord d'assistència amb 18.400 visitants

L'activitat s'ha celebrat entre el 23 de desembre i el 8 de gener i consolida la tendència a l'alça amb un creixement dels usuaris de l'11% respecte a l'edició del 2019/2020

La Pista de Gel de la Fira de Girona ha comptat, en la 16a edició, amb un total de 18.400 visitants després d'estar oberta des del 23 de desembre fins ahir, 8 de gener. L'esdeveniment ha superat el seu rècord d'assistents i ho ha fet amb un dia menys d'activitat respecte a l'any passat, quan es van comptabilitzar 18.120 persones. D'aquesta manera es consolida una tendència a l'alça i el creixement del nombre d'usuaris és de l'11% si s'agafa com a referència l'edició del 2019/2020.

Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, es mostra "satisfeta" i en fa una valoració "molt positiva" explicant que "la Pista de Gel és una de les activitats estrella durant els dies de Nadal i ha quedat clar que la gent té ganes de gaudir i passar-s'ho bé". Assegura que "hem detectat que la majoria dels usuaris repeteixen l'experiència any rere any, el que converteix aquesta activitat en una tradició per aquestes dates. També hem vist que hi ha persones que venen més d'una vegada en un mateix any". Davant aquest "èxit", els organitzadors s'estan plantejant la possibilitat d'ampliar en 100 m2 la pista per a la propera edició.

El dia amb més assistència va ser el 4 de gener (1.712 persones), seguit del 28 de desembre (1.500). Els visitants han freqüentat l'espai més a la tarda (60%) que als matins (40%) i l'horari amb una afluència més elevada d'usuaris ha estat de 17 a 19 hores. Com cada any, i seguint amb la política de Responsabilitat Social Corporativa de Fira de Girona, han vingut a patinar convidats 760 nens i joves provinents de 45 centres d'acollida amb risc d'exclusió social de Girona i rodalies.

Pel que fa a la procedència dels usuaris, el 78% dels 18.400 assistents són de la mateixa ciutat de Girona. Un 17% prové de la resta de poblacions de la província, mentre que el 5% restant ve de fora de la demarcació. "A Fundació Fira de Girona contribuïm en la dinamització de l'activitat econòmica de la ciutat. La Pista de Gel, tot i ser una activitat de lleure adreçada sobretot a la gent jove i a la mainada, també és una crida per a les persones que venen de fora i que aprofiten per veure les llums de Nadal, comprar i també patinar", indica Coralí Cunyat.

La Pista de Gel, una de les més grans de Catalunya amb 800 m2, s'ha mantingut com una de les activitats destacades de les festes de Nadal a la ciutat. A més de les dues pistes per patinar, hi ha hagut un tobogan de gel per baixar-hi amb trineu de 2,5 metres d'alçada, 27 metres de llargada i 3 carrils.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/193945_lapi-tadegel-uperael-eurecordda-i-tenciaamb18400vi-itant--1.htm