logo
Imprimir
18-01-2023 | 12:01hs
•+ NOTíCIES

La flota d'arrossegament de les confraries gironines comença la seva veda

A les Confraries de Girona hi ha un total de 65 embarcacions d'arrossegament que no sortiran a pescar els pròxims dos mesos

La flota d'arrossegament de les Confraries de Girona comença la seva aturada biològica de dos mesos. Pel que fa al calendari de l'aturada cal destacar que hi ha diferències entre les confraries, per exemple, la Confraria de Palamós va començar l'aturada l'1 de gener. A continuació desgranem el calendari de cada confraria:

• Confraria del Port de la Selva: del 23 de gener fins al 2 d'abril (ambdós inclosos)

• Confraria de Llançà: del 23 de gener fins al 2 d'abril (ambdós inclosos)

• Confraria de Roses: del 23 de gener al 2 d'abril (ambdós inclosos)

• Confraria de Blanes: del 27 de gener fins al 26 de març (ambdós inclosos)

• Confraria de Palamós de l'1 de gener fins a l'1 de març (ambdós inclosos).

La Confraria de Palamós, durant els mesos de setembre a novembre, farà un mínim
d'onze dies hàbils addicionals a l'aturada.

D'altra banda, el govern espanyol ha anunciat que mantindrà, durant el 2023, el sistema d'ajudes aplicat l'any passat per compensar a la flota pesquera la reducció dels dies pesca que es va acordar al Consell de Ministres de la Unió Europea. La reducció dels dies de pesca serà d'entre el 7% al 3,5% i sempre que la flota adopti una d'aquestes dues compensacions: apostar per mesures de millora de selectivitat, amb xarxes que milloren el pas d'alevins o bé acatar una veda de quatre setmanes consecutives. En aquest sentit, les confraries de la província han acordat el tancament del calador de la zona de l'1 de febrer a l'1 de març.

Pesca d'arrossegament: consisteix fonamentalment en la utilització d'una xarxa llastrada que llisca sobre el fons de la mar amb la finalitat d'obtenir-ne captures.

S'AIXECA LA VEDA D'ENCERCLAMENT
La setmana passada, la flota d'encerclament del litoral gironí va tornar a feinejar després de fer, per primera vegada, una aturada biològica de dos mesos. El Patró Major de la Confraria de Pescadors de l'Escala, Josep Lluís Sureda, i principal confraria amb flota d'encerclament de la província, explica que l'aturada ha tingut els seus fruits: «Després de dos mesos d'aturada la valoració és positiva, ja que ha servit perquè els bancs de peix reposin i creixin. Hem trobat gran volum de peix i de mida acceptable, tot i que no deixa de ser petit, però hem vist que la veda ha servit.»

Un dels factors que també valora el patró major és el preu que s'ha pagat el peix aquesta darrera setmana, «ha coincidit que ha fet mal temps a la resta de la península i l'únic peix que s'ha comercialitzat és el d'aquí, per això s'ha pagat a bon preu.»




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/194748_laflotadarro-egamentdele-confrarie-gironine-comencala-evaveda-1.htm