logo
Imprimir
20-01-2023 | 18:59hs
•+ NOTíCIES

Arxiven la denúncia contra un Mosso acusat d'atropellar un manifestant a Tarragona

La justícia conclou que va ser absolutament involuntari i inevitable per part dels agents

La denúncia contra un efectiu d'ARRO acusat d'atropellar un manifestant a Tarragona ha quedat arxivada. Després de tres anys d'instrucció, el Jutjat d'Instrucció 1 de Tarragona ha arxivat la causa concloent que l'atropellament va ser absolutament involuntari i inevitable per part dels efectius policials, segons ha informat el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL).
 
Els serveis jurídics del sindicat, sota la direcció lletrada de l'advocada Nuria Clotet, han aconseguit l'arxivament de la denúncia presentada contra un membre dels Mossos acusat d'un delicte de lesions l'octubre del 2019.
 
En el marc dels aldarulls postsentència produïts a Tarragona, "un noi va ser atropellat (accidentalment i de manera desafortunada) per una furgoneta de l'ARRO del cos de Mossos d'Esquadra. Les imatges ràpidament es van fer virals i les acusacions contra els efectius policials, donant per fet les seves males intencions, no van trigar a arribar", recorda el sindicat.
 
El Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona va instruir diligències per un presumpte delicte de lesions i l'acusació sostenia la intencionalitat del conductor del vehicle policial d'atropellar i malferir el manifestant.
 
Després de tres anys d'investigació judicial, el Jutjat d'Instrucció ha arxivat finalment la denúncia i avala els arguments del sindicat, ja que considera que l'atropellament en cap cas es va realitzar de manera voluntària.
 
"És més, la magistrada instructora considera que l'atropellament va ser fins i tot inevitable, en tant que tot plegat es va produir després que els manifestants (els quals van actuar de manera violenta contra la força policial) desplacessin el mateix contenidor, quedant l'aleshores ferit, al darrere d'aquest", expliquen en un comunicat.
 
SAP-FEPOL celebra l'arxivament d'aquesta causa judicial que considera que, a més, va ser utilitzada per part de diferents associacions "per desprestigiar (de nou) totes les unitats d'ordre públic del cos de mossos d'esquadra, acusant-les d'actuar de manera desproporcionada".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/194974_arxivenladenunciacontraunmo-oacu-atdatropellarunmanife-tantatarragona-1.htm