logo
Imprimir
22-01-2023 | 14:37hs
•BAIX EMPORDà

Carles Bros converteix la posidònia en art al Museu de la Mediterrània

L'artista exposa escultures i pintures fetes a partir d'aquesta planta marina

L'artista Carles Bros exposa al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí "Posidònia", un projecte artístic entorn d'una de les plantes més importants de la Mediterrània. Es va inaugurar dissabte i es podrà visitar fins a l'1 de maig.

Al contrari del que molta gent pensa, no és una alga, sinó una planta amb arrels, amb tija, que fa una flor i dona un fruit, una espècie endèmica de la mar Mediterrània la presència de la qual és símptoma d'aigües netes. Malauradament, també és una de les plantes més amenaçades de la nostra mar per la contaminació, les espècies invasores i la contaminació.

Carles Bros, artista que ha fet de la mar i de la defensa de la pesca tradicional el seu hàbitat creatiu, ha trobat en la posidònia un interessant material per a l'art i la converteix en pigment, collage i coure.

La posidònia protagonitza una mostra que, més de difondre el seu valor natural, li dona plasticitat i moviment i la converteix en un objecte artístic a partir de diferents escultures i pintures.

L'exposició compta amb un conjunt d'escultures que representen la planta submergida, per una banda, i les formes que adopten les fulles seques de la planta quan són convertides en esferes per l'acció de les onades per una altra.

Les escultures es complementen amb diverses obres, pintures i collages, que mostren les diferents etapes de la vida de la posidònia, i tot l'ecosistema marí d'espècies a qui dona protecció.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/195173_carle-bro-converteixlapo-idoniaenartalmu-eudelamediterrania-1.htm