logo
Imprimir
25-01-2023 | 17:01hs
•POLíTICA

El PSC de Salt critica que el BRCAT és una excusa de l’Ajuntament per canviar el Passeig Països Catalans

La formació denuncia que el govern municipal actua amb “falta de transparència” i defensa que es pot millorar el transport públic sense modificar tot el passeig

El PSC de Salt ha denunciat que el projecte de bus ‘ràpid’ entre Salt i Girona, el BRCAT, mesura proposada pel govern de la Generalitat amb el suport de l’Ajuntament de Salt, és una “excusa” per canviar el Passeig Països Catalans i la mobilitat del municipi sense consultar-ho a la ciutadania ni als usuaris. “Les millores en el servei del transport públic entre Salt i Girona es poden fer sense la necessitat de canviar la principal via de comunicació del municipi”, assenyala el portaveu dels socialistes Joan Martín, que afegeix que “no cal gastar-se 4 milions d’euros per aixecar tot el Passeig Països Catalans i provocar greus problemes de mobilitat a Salt, cal solucionar els problemes concrets del bus per continuar millorant el servei”.

El corredor BRCAT, que compta amb el finançament dels fons europeus Next Generation, pretén modificar tot el Passeig Països Catalans de Salt i el Passeig d’Olot de Girona reservant per al bus dos dels quatre carrils de circulació i eliminant, així, tots els girs a l’esquerra. “La reducció de dos carrils provocarà més congestió a la mobilitat, ja que les vies naturals alternatives al Passeig Països Catalans són l’Avinguda de la Pau i la C-65, carretera d’entrada a l’autopista, que són dues vies actualment molt congestionades”, diu Martín, que també fa èmfasi a la limitació dels girs a l’esquerra i com això “suposarà que els vehicles hauran de creuar pels carrers dels barris de la Massana, Escriptors, Veïnat i Centre per tal de poder creuar Països Catalans, augmentant el trànsit en aquestes zones.

D’altra banda, també es vol construir una nova rotonda amb l’encreuament de Marqués de Camps i un carril bici al mig de la via entre els dos sentits de circulació, unes decisions que tampoc reben l’acceptació del PSC de Salt. “El model de carril bici central entre els dos sentits de la marxa suposa una proposta insegura pels usuaris, dificultant l’entrada i sortida i per haver de circular enmig de quatre carrils de trànsit motoritzat. A més, és gastar diners perquè és del tot innecessari pel fet que existeix un carril bici paral·lel al proposat molt ben valorat i utilitzat pels usuaris”, destaca el portaveu socialista. 

D’altra banda, i tenint en compte que el projecte està en fase de finalització i es preveu que es liciti sense fer-ne abans una exposició pública a la ciutadania -tal com va informar el regidor Àlex Barceló al darrer ple-, Martín lamenta “on queda l’autonomia municipal i el coneixement del present i del futur municipi si el propi Ajuntament i els ciutadans no podem debatre un canvi tan substancial? La Generalitat el que ha de fer és actuar on té plena competència i connectar l’entrada de l’autopista amb la carretera de Bescanó per reduir el trànsit pel centre de Salt”.

“Manca de transparència”

“Creiem que hi ha manca de transparència en aquest assumpte, no s’ha explicat prou ni prou bé el que implica el BRCAT al municipi, i més sense tenir vies alternatives disponibles”, assenyalen des de la formació socialista, abans d’afegir que “es pot millorar el servei de transport públic sense fer les obres al passeig i l’Ajuntament de Salt ha de poder dir quelcom sobre aquest fet, no ens podem creuar de braços i deixar que la Generalitat comenci la casa per la teulada en matèria de mobilitat al nostre municipi”.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/195423_elp-cde-altcriticaqueelbrcate-unaexcu-adelajuntamentpercanviarelpa-eigpai-o-catalan--1.htm