logo
Imprimir
25-01-2023 | 18:39hs
•+ NOTíCIES

De l’èxit del Palau de la Música a l’horror dels hospitals ucraïnesos

Després del seu recent èxit amb ‘400 Gospel X-Perience’, el pianista i compositor Moisès Sala ha viatjat a la guerra per ajudar els militars ferits al front

Dissabte passat, el pianista, compositor i director del prestigiós The Gospel Viu Choir, Moisès Sala, gaudia de l’èxit sense precedents del 400 Gospel X-Perience al Petit Palau de la Música Catalana de Barcelona, projecte del qual n’és el director i que va aplegar la participació d’unes 440 persones, esdevenint d’aquesta manera en el primer director de gòspel català en arribar a aquesta xifra. Una experiència reeixida que contrasta, de dalt a baix, amb la realitat que copsen els seus ulls actualment. En aquest sentit, fa tres dies que Sala, vinculat des de sempre amb una trajectòria humanitària inherent, visita els hospitals d’Ucraïna per omplir-se de les vivències i experiències doloroses dels soldats ucraïnesos ferits greus al front. 

El músic català, que ha estat a ciutats com Kíev, Bucha, Irpin o Leopolis, forma part de l’expedició que lidera Sor Lucía Caram, a través de la qual han portat generadors de corrent i han tornat cap a casa soldats ferits en entorns i ciutats que fins fa uns mesos estaven ocupades i devastades. “Hem de ser conscients que coses així no poden passar”, explica el compositor en un vídeo gravat des d’un dels centres hospitalaris, al costat d’un jove ferit al front estirat a la llitera. 

A banda de donar el seu suport i escalf als militars ferits, la tasca de Sala també és divulgativa. Així doncs, i a través dels vídeos que projecta des del lloc dels fets, el pianista també vol donar a conèixer la magnitud d’un episodi bèl·lic que molt sovint no transcendeix. En un dels seus darrers missatges, per exemple, mostra un tros de metralla que els metges han extret de la cama d’un soldat de 21 anys.

Música i solidaritat

Sala, que ha compartit cartell amb estrelles de la música internacional com Gloria Gaynor, Natalie Cole o Jorge Drexler, va decidir girar el rumb de la seva trajectòria professional l’any 2000, quan va convertir el gòspel en un fenomen més transversal. Entre molts altres projectes, ha impulsat el ‘Gospel sense fronteres’, iniciativa que ha arribat a països com Madagascar, Geòrgia, Perú, Gàmbia o l’Índia, i també ha ideat la formació solidària Heaven on Earth a Girona, que lidera, o el cor Gospel Project Choir, a Granollers.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/195425_delexitdelpalaudelamu-icaalhorrordel-ho-pital-ucraine-o--1.htm