logo
Imprimir
08-02-2023 | 14:34hs
•ALT EMPORDà

Obres d’ampliació de l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries

L’Arxiu Municipal és l’òrgan especialitzat en la gestió i el tractament de la documentació, la seva custòdia, descripció i difusió

L’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries es troba ubicat, des de 1987, en una dependència de l’antic convent de Sant Domènec, seu actual de l’ajuntament. Fa unes setmanes que s’han començat les obres d’ampliació d’aquest espai, que permetran disposar d'un parell de tres sales més. La major part de l’espai es destinarà a la custòdia de documentació amb prestatgeries mòbils, però acollirà també un despatx per poder-hi treballar i un petit magatzem. Fins ara, aquest soterrani estava en desús i tenia un accés complicat. Amb aquesta intervenció s'hi podrà accedir des de l’arxiu, des del pati que comunica amb la plaça Catalunya i es conservarà la sortida a la muralla a través del portal de punt rodó. Està previst que aquestes obres s’allarguin encara dos mesos més.

L’Arxiu Municipal és l’òrgan especialitzat en la gestió i el tractament de la documentació,  la seva custòdia, descripció  i difusió. Les funcions de l’Arxiu abracen tant l’àmbit de la gestió administrativa com el de l’actuació cultural, ja que custodia documentació de caràcter històric i administratiu.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/196751_obre-dampliaciodelarxiumunicipaldeca-tellodempurie--2.htm