logo
Imprimir
15-02-2023 | 16:56hs
•PLA DE L'ESTANY

El pianista Moisés P. Sánchez obre dissabte la residència artística a l’Auditori de l’Ateneu

És un dels referents del panorama jazzístic actual i interpretarà peces del seu darrer treball Bach (re)inventions

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles acollirà aquest dissabte (20 h, 15 €) el primer concert de l’Artista resident 2023. El compositor i pianista Moisés P. Sánchez, referent dins el panorama jazzístic actual, obrirà la residència artística acompanyat per Pablo Martín Caminero al contrabaix i el bateria i percussionista Pablo Martín Jones. La formació es fa anomenar Invention Trio i presentaran el seu últim àlbum junts, Bach (Re)Inventions, un experiment en format trio on aconsegueixen construir un viatge fascinant pel món de Bach. 

Recrearan les quinze Invencions a dos veus per a piano de Johann Sebastian Bach i les traslladaran al seu univers a través arranjaments en els quals s’apreciarà la seva singular personalitat jazzística i creativa. Improvisaran portant les peces a un llenguatge actual amb reminiscències que recorden a la música de Bartók, al minimalisme i, fins i tot, al flamenc, però sense que perdin la seva essència original. És a dir, mitjançant la mescla d’efectes sonors, ritmes, melodies i estils, es podrà escoltar una música fresca, que no deixa indiferent a l’oient i que transcendeix la pròpia música del jazz. 

El disc va ser premiat l’any passat com a millor àlbum de jazz en els Premis MIN de la Música Independent. 

Moisés P. Sánchez és un músic amb un llenguatge propi ple de vitalitat i originalitat, les seves creacions trenquen fronteres entre els diversos gèneres musicals i sorprenen tant en la improvisació, com els arranjaments i l’harmonia. És un músic inquiet i amb una gran capacitat tècnica, que a través de l’exploració permanent crea combinacions sorprenents entre el rock simfònic, la música clàssica, la música contemporània i el jazz. 

Compta amb set discs editats, reconeguts tots ells per la crítica i l’audiència. El 2019 va estar nominat als Grammy Latino pel seu disc Unbalanced.

Pablo Martín Caminero va completar els seus estudis de contrabaix clàssic a l’Escola Superior de Viena. Després d’aquesta etapa, es va traslladar a Madrid on va començar la seva carrera com a intèrpret, compositor i productor. El seu interès per una gran diversitat d’estils musicals l’han fet col·laborar amb artistes i projectes molt diferents entre ells com Jorge Pardo, Gerardo Núñez, Chano Domínguez, Rosario “Tremendita” o Rocío Molina. 

Pablo Martín Jones va començar des de jove interessant-se pel flamenc i el folklore espanyol. Paral·lelament, però, va anar ampliant el seu univers sonor explorant l’electrònica, aconseguint així una carrera cada vegada més prolífica com a compositor per a dansa, les arts escèniques i audiovisuals.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/197536_elpiani-tamoi-e-p-anchezobredi-abtelare-idenciaarti-ticaalauditoridelateneu-1.htm