logo
Imprimir
20-02-2023 | 14:48hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles estrena l’app Sportway Banyoles per promoure el turisme esportiu

Inclou itineraris, rutes i entrenaments i vol crear una comunitat al voltant de l’esport a la ciutat

L'Ajuntament de Banyoles ha presentat aquest matí l'aplicació Sportway Banyoles amb la que vol promoure el turisme esportiu a la ciutat. La nova aplicació, que ja es pot descarregar per a les diferents plataformes, inclou itineraris per Banyoles i comarca, càpsules amb entrenaments i experiències i punts d'interès turístic, així com pretén crear una comunitat a l'entorn de l'esport.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que "Sportway Banyoles vol ser una nova eina per a tots aquells amants de l'esport que visiten la nostra ciutat ja sigui per a fer-hi turisme o per a entrenar-hi aprofitant l'entorn". En aquest sentit, el regidor ha afegit que "l'aplicació es dirigeix a dos tipus de públic: els amants de l'esport i els esportistes federats i volem unir-los en un espai amb l'objectiu de crear una comunitat turístico-esportiva a la ciutat".

En primer lloc, l'app inclou itineraris i rutes per Banyoles i el territori més proper per a practicar- hi el ciclisme, el running o el senderisme. Així, s'hi poden veure rutes ciclistes fins al Torn o recorreguts per córrer al voltant de l'estany. L'app inclou també el BNY Sport Lab, amb càpsules de vídeo tant d'entrenaments tècnics com d'experiències esportives. En els vídeos, s'hi poden veure esportistes i especialistes del territori que expliquen un entrenament d'una disciplina concreta com el triatló, el running o la natació. Entre altres, hi participen Marcel Zamora, triatleta especialitzat en triatló de llarga distància; l'entrenador Gabriel Campistol, amb una proposta d'entrenament de força; i el ciclista i entrenador Josep Codinach que presenta una proposta d'entrenament especialitzat en ciclisme.

Jordi Congost ha destacat que "Sportway Banyoles és una eina viva i dinàmica on s'aniran incorporant continguts, especialment en les properes setmanes, quan s'hi podran trobar la gran majoria de rutes pel territori". A més, l'aplicació inclourà també planificació d'entrenaments de ciclisme de la pujada a Rocacorba.

L'app també conté l'espai Banyoles Sport Community a través del qual es vol potenciar una comunitat esportiva que dinamitzi sortides en grup pel territori. Jordi Congost ha explicat que "l'objectiu és que puguin organitzar-se per quedar en grup i anar junts a córrer, caminar o en bicicleta".

L'app ofereix, a més, una agenda esportiva d'esdeveniments per donar a conèixer les diferents proves i competicions que se celebren a Banyoles i comarca. La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha destacat que "a més de l'esport, l'aplicació inclou també informació d'interès turístic per als visitants com l'agenda d'activitats de la ciutat, informació sobre espais d'interès, des d'allotjaments turístics, establiments o espais d'interès, per facilitar- los la seva visita a la ciutat i oferir-los tota aquella informació que necessiten".

La nova aplicació ja es pot descarregar a les diferents plataformes i les persones que s'hi registrin podran obtenir un codi promocional per beneficiar-se de les campanyes de descomptes i promocions que s'aniran oferint periòdicament.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/198071_banyole-e-trenalapp-portwaybanyole-perpromoureelturi-mee-portiu-1.htm