logo
Imprimir
06-03-2023 | 14:17hs
•LA GARROTXA

La Fundació A. Bosch rep la recaptació del Torró Amic per a la investigació del càncer infantil

La iniciativa impulsada per Ferrer Xocolata i Olot Televisió ha aconseguit vendre més de 1.200 barres de torró, destinant una tercera part del seu preu de venda a aquesta causa solidària

La Fundació A. Bosch, impulsada pel grup d'alimentació Noel i dedicada principalment a la recerca del càncer infantil, ha rebut la donació de 6.160€ corresponents a la recaptació del Torró Amic, una acció solidària de la reconeguda pastisseria Ferrer Xocolata d'Olot i Olot Televisió.

El Torró Amic, que aquest any ha celebrat la seva cinquena edició, es posa a la venda per Nadal als establiments de Ferrer Xocolata, i destina una tercera part del seu preu de venda al públic a causes solidàries. "El Torró Amic s'ha convertit en una cita anual a la nostra ciutat i és un orgull veure el compromís dels olotins i els olotines per contribuir a les causes socials del nostre entorn" ha explicat Jordi Ferrer. En aquesta darrera edició s'han aconseguit vendre més de 1.200 barres de torró.

La donació de la recaptació s'ha formalitzat en un acte on han participat Jordi Ferrer, de Ferrer Xocolata, i Anna Bosch i Cristina Sanz, presidenta i directora de projectes de la Fundació A. Bosch, respectivament. "Fa anys que la taxa de curació del càncer infantil està al voltant del 80%, és a dir, el 20% dels infants i adolescents que la pateixen no superen la malaltia. Per tal d'augmentar la supervivència, és crucial poder continuar investigant. Campanyes solidàries com la del Torró Amic són les que ens ajuden a seguir desenvolupant projectes de recerca que ens acostin al nostre objectiu de millorar l'eficàcia dels medicaments" ha explicat Cristina Sanz.

Primera causa de mortalitat entre infants de 5 a 14 anys a Catalunya

Actualment, el càncer infantil representa un 2% del total de càncers, però suposa un gran impacte sobre els pacients i les seves famílies. A Catalunya, segons les dades de Gencat, es diagnostiquen entre 170 i 200 casos nous anuals entre nens i nenes de 0 a 14 anys. A més, és la primera causa de mortalitat entre els nens i nenes de 5 a 14 anys a Catalunya.

Dels tumors infantils, n'hi ha alguns de molt resistents a les teràpies convencionals (quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia), com el rabdomiosarcoma, el neuroblastoma i altres. Per aquest motiu, la Fundació A. Bosch, amb estreta col·laboració amb l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, dona suport a la investigació amb cèl·lules mare d'aquests tipus de tumors, cercant què és el que els fa tan resistents i, en conseqüència, dissenyant noves teràpies que permetin donar solució a aquest problema.

Sobre la Fundació A. Bosch

Va ser creada en 2004 pel grup d'alimentació Noel, i porta el nom d'un dels grans impulsors de l'empresa, Albert Bosch Sala. Té com a objectiu promoure la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils, especialment en la recerca del càncer infantil i, en general, contribuir al benestar de les persones durant tota la seva vida.

D'entre els projectes que duu a terme en destaquen l'estreta col·laboració amb l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona en matèria de càncer infantil i amb l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, per la investigació del càncer colorectal, un dels més comuns en adults.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/199412_lafundacioabo-chreplarecaptaciodeltorroamicperalainve-tigaciodelcancerinfantil-1.htm