logo
Imprimir
13-03-2023 | 11:16hs
•LA GARROTXA

Els representants catalans del País d'Art i d'Història Transfronterer es reuneixen a Sant Joan les Fonts

Maria Vidal va ser l'amfitriona de la trobada en qualitat d'alcaldessa de Sant Joan les Fonts i vicepresidenta de l'organisme, càrrec que ostenta des d'aquest mes de desembre

La setmana passada alcaldes i alcaldesses d'alguns dels municipis catalans que formen part de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial del País d'Art i d'Història Transfronterer de les Valls Catalanes es van reunir a Sant Joan les Fonts. L'objectiu: elaborar un projecte cohesionador, al voltant del patrimoni, per presentar en el programa dels fons europeus POCTEFA els mesos vinents. Els POCTEFA 2021-2027 constitueix la sisena generació de suport financer comunitari destinat a reforçar la integració econòmica i social del territori fronterer entre Espanya, França i Andorra.

Maria Vidal va ser l'amfitriona de la trobada en qualitat d'alcaldessa de Sant Joan les Fonts i vicepresidenta de l'organisme, càrrec que ostenta des d'aquest mes de desembre.

El País d'Art i d'Història Transfronterer de les Valls Catalanes és una marca cultural que té per objectiu promoure la qualitat arquitectònica, urbana i paisatgística i el valor del patrimoni local, com a via per a millorar l'atractivitat del territori de cara al turisme. Les accions es coordinen mitjançant una plataforma de debat entre els agents. L'àmbit territorial del PAHT comprèn 24 municipis francesos (el Vallespir) i 20 municipis del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà, a més del Consorci de l'Alta Garrotxa i la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. Tots els municipis comparteixen el distintiu que el Ministeri de Cultura i Comunicació de França va atorgar el 19 de novembre de 2009 a la candidatura presentada al label francès 'Ciutats i Països d'Art i d'Història'.

Una eina per a un territori rural

Pensat com una eina de territori, les accions sobre el patrimoni del País d'Art i d'Història Transfronterer són moltes i molt variades. Comprenen des de visites guiades, exposicions, conferències, activitats per a escoles o de descoberta del patrimoni amb famílies fins a la promoció de la recerca universitària amb programes de col·laboració amb les universitats i acollida d'estudiants en pràctiques o d'investigadors que treballen sobre el patrimoni.

Alhora, l'equip tècnic permet entre altres que el País d'Art i d'Història sigui el cap de fila d'un projecte POCTEFA, que significa la gestió d'una subvenció europea amb un impacte directe sobre el territori, el seu patrimoni i els seus habitants.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/200057_el-repre-entant-catalan-delpai-dartidhi-toriatran-fronterere-reuneixena-antjoanle-font--1.htm